Locatie

Pak het podium in het theater!

Parkvilla
Cornelis Geellaan 2
2406 JG Alphen aan den Rijn
Meer op deze locatie
22 September t/m 23 September
Tolkien
22 September t/m 23 September
Mademoiselle de Joncquières
23 September t/m 24 September
Tolkien
24 September t/m 25 September
Mademoiselle de Joncquières

Agendadetails

Crystal Palace & T

9 November 2019
20:15

Crystal Palace en Thomas Thielen (T) - Tour 2019

Op zaterdag 9 november ontvangt Serious Music Alphen de Duitse multi-instrumentalist Thomas Thielen (‘T’) en de neoprog formatie Chrystal Palace. Een ‘ongrijpbaar studiodier’ en een alom geprezen progact: een grotere tegenstelling is voor een dubbelconcert bijna niet denkbaar, maar het gaat echt gebeuren in Parkvilla in Alphen aan den Rijn.

Thomas Thielen, ook wel ‘T’ genoemd, is een multi-instrumentalist, zanger en producer die (zoals hij het zelf aangeeft) ‘intelligent popmuziek’ maakt en creativiteit, kunde, artisticiteit, gevoel, eigenzinnigheid  en smaak bundelt tot een uniek geheel. Hij wordt -na  8 albums-  gezien als ‘een van belangrijkste musici van de laatste decennia’ (Eclipsed) en bewierookt als artrock-icoon  vanwege zijn ‘melancholisch-avantgardistische geluidenpastiche’ (Amazona). Zijn nieuwe album ‘Solipsystemology’ (2019) is het 3e album in de serie van zijn muzikale novelle waarvan eerder de delen ‘Fragmentropy’ (2015) en ‘Epistrophobia (2016) zijn verschenen. T gaat met dit album met een band met ‘groten uit de progrock-scene’ op tournee in Duitsland, met als hoogtepunt een optreden op 20 juli op ‘Loreley Night of the Prog’, een cultfestival dat bekend staat om de grote namen die er jaarlijks optreden. T heeft ook 1 concert in Nederland  ingepland (speciaal voor Serious Music Alphen); voor de muziekliefhebbers die niet naar Duitsland gaan is dit dus een unieke kans om deze bijzondere muzikant in Nederland aan het werk te zien. T belooft het publiek een dwarsdoorsnede van zijn gehele oeuvre, dat zo’n twintig jaar omspant. Liefhebbers van Björk, Radiohead en Sigur Ros komen zeker aan hun trekken!

De band Crystal Palace komt uit Berlijn en speelt rock die het midden houdt tussen Dream Theater, Pink Floyd en Muse. Met een onnoemelijke hoeveelheid optredens tijdens festivals en andere evenementen hebben deze vier uitzonderlijk begiftigde vertolkers van de progrock zich de reputatie ‘oerkracht van de Europese podia’ weten te verwerven. Zowel de samenwerking met bands als Porcupine Tree en RPWL als hoge noteringen van diverse albums toont aan dat Crystal Palace inmiddels een progrock-band van formaat is. In 2019 toeren ze door heel Europa om hun jongste album ‘Scattered Shards’ te promoten.

Wie zijn muzikale grenzen wil verleggen mag deze avond zeker niet missen. Beide acts spelen een volledige set; het wordt dus een lange avond met twee Duitse topacts (voor één prijs).

Kaarten 17,50 euro (inclusief 1 consumptie) via www.parkvilla.nl/theater. Aanvang 20.15 uur.

Reacties op: Crystal Palace & T

 

Nieuws & Twitter

  • Nieuws over Crystal Palace & T
  • Geen nieuwsberichten gevonden