« Vorige - Volgende »

Expositie 'de Ontmoeting' geopend in gemeentehuis Alphen

14 juni 2019 - 09:45  •  reacties

Expositie de Ontmoeting geopend in gemeentehuis Alphen

Alphen aan den Rijn - Gemeenten werken steeds meer aan een inclusieve samenleving waarbij iedere inwoner zich op zijn eigen manier kan ontwikkelen en waar niemand buiten de boot valt. ‘Ik ben ontzettend trots dat jullie, de kunstenaars, zulke prachtige kunst hebben gemaakt. Jullie dragen je steentje bij aan de samenleving en zorgen voor verbinding binnen de gemeente', spreekt burgemeester Liesbeth Spies. 'Ik kijk er naar uit om jullie gedichten te lezen en schilderwerken te zien. Ik weet zeker dat iedereen er blij van wordt en ze veel gezien worden. Jullie hangen immers op de drukte plek in het gemeentehuis.' 

Met projecten zoals 'De Ontmoeting' kunnen de kunstenaars van Atelier Verfstreken zichzelf en hun talenten ontwikkelen en presenteren. De kunstenaars maken niet alleen zelf kunstwerken, zij geven ook workshops aan andere doelgroepen, zoals leerlingen van de Prismaschool en cliënten van Prins Heerlijk en Het Schoutenhuis. Het eindresultaat van hun kunstwerken hangt ook in het gemeentehuis. 

Atelier Verfstreken moedigt bewoners van Alphen aan den Rijn uit om eens langs te komen en kennis te maken met de kunstenaars en wat zij allemaal doen. Door mee te doen aan de workshop 'Selfie met...' leer je de kunstenaars en hun talenten kennen. Bewoners van het Hof van Alphen, leerlingen van het Kesper College en cliënten van Ipse de Bruggen gingen je al voor. Atelier Verfstreken is een onderdeel van Ipse de Bruggen. 

Fotograaf: Ipse de Bruggen