Nieuws

« Vorige - Volgende »

Christelijke boekhandel Het Anker viert 5-jarig bestaan

2 september 2014 - 09:27  •  reacties

Christelijke boekhandel Het Anker viert 5-jarig bestaan

Alphen aan den Rijn -

De opening vond plaats door middel van het bevestigen van een mesouza, een klein kokertje met daarin een Joodse geloofsbelijdenis, aan de deurpost van de winkel. Voor de oplettende klant of voorbijganger nog steeds een zichtbaar symbool overigens.

In de achterliggende jaren is Ichthusboekhandel Het Anker uitgegroeid tot een in Alphen en omgeving bekend verkooppunt van Bijbels, boeken en muziek. Verantwoordelijk bestuurder Jo van Dorp: “We bieden een groot aantal christelijke titels aan en proberen de klant te voorzien van deskundig advies. Minstens net zo belangrijk vinden wij het echter om een rustpunt te zijn in deze drukke samenleving. Klanten waarderen het dat ze bij ons in alle rust, soms zelfs onder het genot van een kop koffie, boeken kunnen inzien, muziek kunnen luisteren of van gedachten kunnen wisselen over die beide.” 

Alhoewel Ichthusboekhandel Het Anker nadrukkelijk aandacht schenkt aan dit 5-jarig jubileum, is de christelijke boekwinkel al veel langer een begrip in Alphen. Al sinds 1978 kan men in Alphen aan den Rijn terecht voor christelijke boeken, muziek en cadeaus. In de afgelopen 36 jaar wisselde de winkel een aantal keren van eigenaar, naam en locatie. Met de verhuizing naar de Raadhuisstraat in 2009 werd de boekhandel tevens onderdeel van de stichting van Ichthusboekhandels met vestigingen in Zoetermeer, Den Haag en Leiden. 

Met verschillende activiteiten besteedt de boekhandel aandacht aan haar jubileum. De aftrap vindt plaats tijdens de jaarmarkt. De boekhandel biedt dan in haar stand een groot aantal producten aan voor de symbolische prijs van vijf euro.

Fotograaf: Josh Walet
Ichthusboekhandel het Anker.'
Ichthusboekhandel het Anker

De Christelijke boekhandel.