Nieuws

« Vorige - Volgende »

Haasbeek wordt in gelijk gesteld in zaak tegen Reaal

11 januari 2016 - 14:13  •  reacties

Haasbeek wordt in gelijk gesteld in zaak tegen Reaal

Alphen aan den Rijn -

Eigenaars Annelize en Martijn Haasbeek zijn blij met het besluit. "Voor ons is dat heel goed nieuws want er komt een einde aan periode van enorme stress en onzekerheid." Wel moet nog blijken wanneer de ondernemers hun geld krijgen en hoeveel dat is. Met het geld wil Haasbeek alle schulden terugbetalen die zijn aangegaan om de winkel weer op te starten.

Ondanks dat Annelize en Martijn door de rechter in het gelijk worden gesteld, staan ze nog steeds open voor een schikking met Reaal voor ongeveer 75% van het totale bedrag. "Ook in deze laatste weken staan wij open voor een schikking omdat we geloven dat het altijd beter is voor beide partijen om er samen uit te komen bij een conflict."

De rechter is vorige week begonnen met het schrijven van het vonnis, dat maximaal zes weken zal duren. Als de verzekeraar het bedrag van de schikking accepteert, komt er geen vonnis en is hoger beroep niet mogelijk. Reaal heeft tot vrijdag 15 januari de tijd om op het voorstel van Haasbeek in te gaan.

Meterkast
Het conflict tussen de partijen draaide om het ontbreken van een onderhoudsrapport van de meterkast in de winkel. Na onderzoek bleek dat de brand in een deel van de kast was ontstaan waar niet Haasbeek, maar het gemeentelijk energiebedrijf verantwoordelijk voor is.

Fotograaf: Josh Walet
Haasbeek Herenhof.'
Haasbeek Herenhof

De Haasbeek voor al uw boeken, tijdschriften en kantoorspullen.