Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wellantcollege heeft vertrouwen in de toekomst

12 januari 2016 - 11:43  •  reacties

Wellantcollege heeft vertrouwen in de toekomst

Alphen aan den Rijn -

"Wellantcollege Alphen aan den Rijn kent verschillende leerwegen die elk apart worden beoordeeld," zo meldt Koen Groenleer, teamleider van het Wellantcollege. "De school heeft in de afgelopen anderhalf jaar 3 keer bezoek gehad van de Inspectie. Deels was dat bezoek een vervolgtraject van een eerder bezoek (in 2012 voor de Gemengde Leerweg) en deels was het een steekproefsgewijs uitgevoerd onderzoek naar de kwaliteit van het onderwijs. Zowel de Kaderberoepsgerichte Leerweg als de Gemengde Leerweg zijn onderzocht. Op dit moment zijn 2 van de 3 leerwegen voldoende. De Gemengde Leerweg is als enige nog zwak bestempeld."

Het rapport van de Onderwijsinspectie laat weten dat de kwaliteit van het onderwijs op de afdeling g/t van Wellant College vmbo-g/t duidelijk is verbeterd, maar nog steeds zwak is. Voorheen waren de opbrengsten onvoldoende. Momenteel kan de opbrengst niet officieel beoordeeld worden over drie jaren, door een te laag aantal leerlingen in de gemengde leerweg.

De Onderwijsinspectie geeft aan dat bepaalde aspecten nog verdere ontwikkeling nodig hebben, zoals een uitgebreider aanbod op de behoeften van taalzwakke leerlingen en het geven van effectieve feedback.

De afgelopen periode ziet er verder juist positief uit. "De laatste 3 examenjaren waren de slaagpercentages allemaal 100%, maar in examenjaar 2012-2013 scoorden de 3 leerlingen onder het gemiddelde landelijke niveau," zegt een woordvoerder van het Wellantcollege. "Daarna scoorden de leerlingen in 2013-2014 en 2014-2015 ver boven het gemiddelde landelijke niveau."

Fotograaf: Josh Walet
Wellant College.'
Wellant College

Middelbare School