Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geen huurverhoging voor ruim tweederde huurders wonenCentraal

14 april 2016 - 11:49  •  wonenCentraal  •  reacties

Geen huurverhoging voor ruim tweederde huurders wonenCentraal

Alphen aan den Rijn -

WonenCentraal wil sociale huurwoningen betaalbaar houden. Dit geldt vooral voor huurders die op de corporatie zijn aangewezen. Dat zijn mensen met een laag inkomen. WonenCentraal wil ook dit jaar deze groep ontzien. Daarom krijgen deze huurders in principe geen huurverhoging.

Uitzondering hierop zijn huishoudens die relatief een erg lage huur betalen, bijvoorbeeld doordat ze al heel lang in de woning wonen. Bij een sociale huurwoning wordt de maximale huurprijs berekend volgens het puntensysteem van het woningwaarderingsstelsel. Als hun huur lager is dan 70% van de maximale huurprijs krijgen zij een kleine huurhoging van maximaal 0,6%. Dat is gelijk aan de inflatie. Deze huurverhoging wordt afgetopt op 70% van de maximale huurprijs.

Ook voor hogere inkomens lage tot geen huurverhoging
WonenCentraal past dit jaar geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe. Voor huurders met een inkomen boven de sociale inkomensgrens gelden dit jaar dezelfde regels als voor de lagere inkomens. Voor 67 vrije sector woningen rekent wonenCentraal een huurverhoging van slechts 0,6% dat gelijk is aan het inflatieniveau. Een klein aantal huurders van huurwoningen met een sociaal contract en een huur boven €710,68 krijgen een huurverhoging van slechts maximaal 1,6%.

De huurverhoging gaat in per 1 juli 2016. Alle huurders krijgen vóór 1 mei een persoonlijke brief met een toelichting op nieuwe huurprijs.

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.