Nieuws

« Vorige - Volgende »

VMD Koster infozine over cyber- en datarisico’s

25 september 2017 - 16:12  •  reacties

VMD Koster infozine over cyber- en datarisico’s

Alphen aan den Rijn - Daarom geven wij deze maand samen met Grant Thornton, Wille Donker Advocaten en Avantage een informatief magazine uit met als doel de bewustwording van cyber- en datarisico's binnen organisaties te vergroten.

Risico's van cybercrime en datalekken hebben een enorme weerslag op organisaties, particulieren en de economie. Door de aanstaande wijziging van de Europese privacywetgeving (bekend als GDPR en AVG) worden de eisen gesteld aan bedrijven en instellingen verder aangeschroefd. Ook neemt het boeterisico verder toe.

Wij werken samen met lokale partners op het gebied van accountancy, advocatuur en IT-advies. Samen ontstaat er een werkwijze waarmee cyber- en datarisico's op een multidisciplinaire manier worden aangepakt. Dat is de enige manier om effectief de risico's te beperken en de gevolgen te bestrijden.

Risicobeheer 
Het is met cyber- en datarisico's niet de vraag of een organisatie aan de beurt komt, maar wanneer. Daarom moeten de nodige maatregelen getroffen worden om de schade te voorkomen of beperken. Denk aan goede afspraken binnen de organisatie (vastgelegd in een protocol), training voor medewerkers, IT-audits, correcte omgang met privacygevoelige informatie, veilige software en niet in de laatste plaats een goede cyberverzekering.

Autoriteit persoonsgegevens
In het informatieve magazine zijn, naast inhoudelijke artikelen van VMD Koster, Grant Thornton, Wille Donker en Avantage ook feiten & cijfers, een interview met Aleid Wolfson (voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens AP) en twee concrete cases van cyberrisk verzekeraars AIG en Chubb te lezen. De cases beschrijven recent voorgevallen schade door ransomeware en datalekken.

Fotograaf: VMD Koster
VMD KOSTER Groep B.V..'
VMD KOSTER Groep B.V.

Verzekeringen, pensioenen, financieringen, sparen & beleggen.