Nieuws

« Vorige - Volgende »

FinanciŽn van gemeente Alphen aan den Rijn op orde

29 juni 2018 - 16:03  •  reacties

FinanciŽn van gemeente Alphen aan den Rijn op orde

Alphen aan den Rijn - Van Velzen is tevreden over de eerste Jaarrekening en Programmaverslag die hij samen met de vorige wethouder, Michel du Chatinier, en de accountant heeft geproduceerd. Net als verschillende fracties wil Van Velzen de leesbaarheid verbeteren. "Daarover wil ik graag met de auditcommissie spreken. Dat is wel een project voor de komende vier jaar." De wethouder meldde ook dat hij graag op een andere manier naar de uitgaven wil kijken. "Meer zoals andere gemeenten dat doen."

Commentaar van de fractievoorzitters was er vooral op het gebruik van smileys in de kleuren groen (goed), oranje (neutraal) en rood (slecht) bij de verschillende onderdelen van het Programmaverslag. Ook het aantal onderwerpen, de indicatoren, werd te groot gevonden. En, net als de wethouder, vinden de meeste fracties dat de leesbaarheid stukken beter kan.

Inge Prins (D66) viel over de ongewisse overschrijding op het onderdeel Jeugdzorg. Dit blijkt echter in elke gemeente ongewis te zijn, vooral door de overgang van de verantwoordelijkheid van de landelijke naar de lokale overheid. De SP wil nu geen financiële ingrepen meer op het Sociaal Domein. Ernst-Jan Straver (PvdA) maakt zich zorgen over 'onderhuidse' problematiek, zoals de lange wachttijd op een sociale huurwoning. Bas Wienbelt (VVD) vindt het Economisch Actieplan niet erg succesvol, de cijfers over woningbouw onduidelijk en heeft vraagtekens bij de ontwikkelingen rond zonneweides en windmolens.
En toch was de gemeenteraad over de hele linie tevreden over de cijfers en de resultaten van het gevoerde beleid van het afgelopen jaar.

Fotograaf: Alphens.nl EV