Nieuws

« Vorige - Volgende »

McDonald’s restaurants gaan samen de strijd aan tegen zwerfafval

19 maart 2019 - 14:09  •  reacties

McDonald’s restaurants gaan samen de strijd aan tegen zwerfafval

Alphen aan den Rijn - Alle McDonald’s restaurants in de regio Alphen hebben zich aangesloten en organiseren daarom allen op 23 maart een opschoonactie. Door op deze dag samen met de buurt in actie te komen, vragen zij in de hele regio extra aandacht voor zwerfafval. Dit is tevens de start voor het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein om structureel het plein op te gaan, om de strijd aan te gaan tegen het zwerfafval.

De medewerkers van het McDonald’s restaurant in het centrum gaan vanaf 23 maart structureel aan de slag tegen het zwerfafval. Zo wordt het plein dagelijks schoongemaakt. “Door deze momenten structureel in te plannen, hopen wij dat het plein schoner wordt”, aldus Nick van ’t Veer, Restaurantmanager van het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein. Bij het Alphense Restaurant aan de N11 wordt er al tweemaal per dag een grote schoonmaakronde gelopen, over heel het bedrijventerrein de Schans ll. Ook is het bedrijventerrein onlangs voorzien van 5 extra vuilnisbakken om zo mensen te stimuleren hun afval in de bak te gooien, in plaats van op straat.

Zaterdag 23 maart vindt de Landelijke Opschoondag plaats. Alle McDonald’s Restaurants doen hieraan mee. Ook kunnen bewoners vrijwillig meehelpen. Beide Alphense Restaurants zijn op zaterdag 23 maart tussen 13.00 – 16.00 buiten te vinden. Benieuwd wat McDonald’s achter de schermen allemaal doet? Loop dan tijdens deze dag even binnen. De managers geven graag een kijkje achter de schermen van het afvalverwerkingsproces.

Lokale opruimacties: landelijke impact
Floor Uitterhoeve, Manager Sustainability van McDonald’s Nederland, geeft aan: “Wij nemen onze verantwoordelijkheid en doen er alles aan om ons verpakkingsmateriaal te verminderen, te verduurzamen, goed in te zamelen en te recyclen. Zwerfafval is ons een doorn in het oog, en we werken al jaren nauw samen met NederlandSchoon en gemeenten om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen. We blijven zoeken naar mogelijkheden om dit nog beter te doen. De Landelijke Opschoondag is een mooi moment om nog eens extra aandacht te besteden aan zwerfafval, door lokaal verschillende opschoonacties te organiseren. Alle hulp is daarom welkom!”

Helene van Zutphen, Directeur Nederland Schoon, vult aan: “Wij zijn blij dat McDonald’s jaarlijks actief deelneemt aan de Landelijke Opschoondag en vandaag door het hele land in actie komt, om het beperken van zwerfafval op nog grotere schaal aan te pakken. Ze laten hiermee hun lokale betrokkenheid en hun landelijke verantwoordelijkheid zien.”  

Benieuwd naar de tijden en acties van de restaurants bij jou in de buurt? Kijk op de website van NederlandSchoon om je aan te melden en aan te sluiten bij een van de opschoonacties die bij jou in de omgeving georganiseerd worden.

McDonald’s en Stichting Nederland Schoon
Om de omgeving van de 247 McDonald’s restaurants in Nederland schoon te houden, heeft McDonald’s samen met Stichting NederlandSchoon onderzoek gedaan naar consumentengedrag en beperking van zwerfafval. Zo zorgt McDonald’s voor prullenbakken op strategische plekken op het terrein van alle McDonald’s restaurants om het gasten zo makkelijk mogelijk te maken hun afval weg te gooien. Daarnaast ruimen medewerkers van McDonald’s meerdere malen per dag zwerfafval op, ook afval dat niet afkomstig is van McDonald’s en afval tot ver buiten het restaurantterrein. McDonald’s heeft de ambitie om al het verzamelde afval nog slimmer te verwerken en te recyclen tot een hoogwaardige grondstof voor nieuwe toepassingen. Meer weten over de samenwerking van McDonald’s met Stichting NederlandSchoon en de initiatieven rondom zwerfafval?  Kijk op mcdonalds.nl/meerweten.

Fotograaf: McDonald's