Nieuws

« Vorige - Volgende »

Topsporters op bezoek bij Scala voor 15 jarig-bestaan Topsport Talent School

2 april 2019 - 12:14  •  reacties

Topsporters op bezoek bij Scala voor 15 jarig-bestaan Topsport Talent School

Alphen aan den Rijn - Dat zijn Feyenoord voetballer Jens Toornstra, schaatser en winnaar van twee Olympische medailles Margot Boer, AZC waterpolospeler Tim de Mey en turnster en EK zilveren medaille winnares Noël van Klaveren. Sportpsycholoog Steven Pont verzorgt een presentatie over de mentale weerbaarheid van sporters.

Maar eerst volgen vrijdagmiddag alle topsportleerlingen een actief, educatief en inspirerend middagprogramma. Om 11.30 uur geeft Margot Boer een presentatie. Later zijn er workshops en presentaties van onder andere sportpsycholoog Martin Pet, sport diëtist Katrien Blauw en fysiotherapeut Floris van den Berg. Voor het avondprogramma zijn ouders, afgevaardigden van sportbonden en de leerlingen zelf uitgenodigd.

De inloop op locatie Nieuwe Sloot is vanaf 19.00 uur. Om 19.15 uur start het ronde tafel gesprek met de vier genoemde Scala topsporters. Onderwerpen zijn onder andere hoe zij school en topsport combineerden, de invloed van school en docenten op hun carrière, hoe om te gaan met presteren onder druk en welke invloed een Olympische medaille heeft voor een latere maatschappelijke carrière. De presentatie van sportpsycholoog Steven Pont begint om circa 20.00 uur. Daarna staat er een hapje en een drankje voor de aanwezigen klaar.

Fotograaf: Alphens EV