Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dutch Gold verliest, coffeeshop dicht

3 mei 2012 - 17:48  •  reacties

Dutch Gold verliest, coffeeshop dicht

Alphen aan den Rijn -

Daarom moet de shop van 2 tot en met 29 mei dicht. De eigenaar van Dutch Gold tekende nog bezwaar aan, maar zonder succes. Nu moet de winkel vier weken dicht blijven.

Eind vorig jaar werd Dutch Gold twee keer in korte tijd aan een politiecontrole onderworpen. In de zaak werd -tegen de wet in- reclamemateriaal aangetroffen en er is op 20 oktober 2011 een persoon mishandeld. In beide gevallen zou de gemeente Alphen kunnen volstaan met een waarschuwing, maar zij stelt dat er 'structurele overlast' is en rekent de exploitant de mishandeling zwaar aan, ook al was hij niet betrokken.

In november 2011 kreeg Dutch Gold een dwangsom van 10.000 euro opgelegd, evenals de naastgelegen coffeeshop Pit-Stop, omdat het pand niet aan de brandveiligheidseisen voldoet. Daarnaast heeft Dutch Gold volgens de krant nog een waarschuwing gekregen van de gemeente Alphen omdat bezoekers van de coffeeshop op straat softdurgs doorverkochten aan minderjarigen.

Eenhoorn wilde in eerste instantie een straf van acht weken sluiting opleggen, maar heeft dat gehalveerd naar vier weken.

Fotograaf: Josh Walet
Dutch Gold.'
Dutch Gold

Hier kunt u terecht voor diverse genotsmiddelen.