Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geen verkoop sociale huurwoningen aan investeerders

2 november 2018 - 17:56  •  reacties

Geen verkoop sociale huurwoningen aan investeerders

Alphen aan den Rijn - Nu is het zo dat sociale huurwoningen gehuurd kunnen worden door mensen die binnen Holland Rijnland voldoende inschrijvingstijd hebben. Daarnaast worden sociale huurwoningen aangekocht door beleggers en investeerders die er niet zelf gaan wonen. De reden is een goed verdienmodel, de oorzaak ligt in de gespannen woningmarkt.

Het regionale samenwerkingsverband Holland Rijnland is bezig met een nieuwe verordening. De wethouder wil vooralsnog wachten op deze verorden, omdat deze bijna klaar is. Vervolgens wordt de verordening ter inspraak gelegd en kunnen er bezwaren worden ingediend. Daarna mag de Alphense gemeenteraad een oordeel vellen, evenals de andere gemeenteraden in de regio Holland Rijnland.

Van As is sinds 2014 in gesprek met Woonforte en andere aanbieders in de gemeente. "Woonforte heeft sindsdien circa 1400 sociale huurwoningen gerealiseerd. Op dit moment hebben we een tekort aan nieuwe locaties en er is een tekort aan arbeidskrachten in de bouw", meldt de wethouder. "Daarnaast moeten er ook woningen in andere prijsklassen worden gebouwd." Zo moet het Aarplein in de dure sector worden ontwikkeld om het grote aantal sociale huurwoningen rond het Thorbeckeplein te betalen.

Maandag 5 november is in het Alphense gemeentehuis een grote woonconferentie van 17.00 tot 20.00 uur. Daar staat vooral de vraag centraal hoe de gemeente op een innovatieve en onorthodoxe manier toch meer geschikte woningen voor alle woningzoekenden kan bouwen.

Fotograaf: Alphens EV