Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bouw Iron Building gaat misschien niet door

19 maart 2013 - 09:43  •  reacties

Bouw Iron Building gaat misschien niet door

Alphen aan den Rijn -

Grant Thornton verhuist in juli dit jaar naar een nieuwe locatie aan de Flemingweg. Deze verhuizing is volgens het bedrijf noodzakelijk. Het bedrijf wil graag het 'nieuwe werken' invoeren, maar dit gaat niet op de huidige locatie aan het Raoul Wallenbergplein. Doordat Grant Thornton niet het hele gebouw zou huren, moest de ontwikkelaar op zoek naar extra huurders. Dit lukte niet waardoor het project vertraging op liep en dus is Grant Thornton op zoek gegaan naar iets anders om 'door te kunnen'.

Ontwikkelaar Ericis moet nu op zoek naar een nieuwe hoofdhuurder voor het moderne, in het oog springende gebouw. Naar eigen zeggen gaat dit wel lukken, omdat onderzoeken aantonen dat de kantorenmarkt deze zomer weer zal aantrekken.

Duurzaam gebouw naast het spoor
Flat Iron Building is een spectaculair project van zo'n 3500 m². Het moet een bijzondere verschijning direct langs het NS-station en aan één van de belangrijkse doorgaande wegen van Alphen aan den Rijn worden. Bij de bouw van het project wordt rekening gehouden met onder anderen energiebesparing, aanmerkelijke reductie van de gebouwgebonden CO2-uitstoot, innovatieve technieken, extra verdiepingshoogte, en nieuwe materialen om er een duurzaam project van te maken.

Bron: Alphen.cc

Fotograaf: Josh Walet
Grant Thornton.'
Grant Thornton

Accountants en adviseurs.