Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kinderboekenweek: Elferia, Elfenstof in Drabbeldam

5 oktober 2016 - 14:27  •  reacties

Kinderboekenweek: Elferia, Elfenstof in Drabbeldam

Alphen aan den Rijn -

De schrijfster van het kinderboek Elferia, Elfenstof in Drabbeldam, geeft op 4 oktober een interview bij Studio Alphen. Op 5 oktober is zij te vinden in Boekhandel Haasbeek in de Julianastraat. Van 14.30 tot 16.00 uur zal zij hier haar werk signeren.

Het boek van Alink zit vol humor en is geschikt voor kinderen van 6 – 12 jaar; zowel om voor te lezen als om zelf te lezen, om zelf te lezen moeten kinderen een jaar of 8 à 9 zijn. De hoofdpersoon is Annemarie en in haar leven doen kinderen er niet echt toe. De volwassenen zijn eigenlijk allemaal niet leuk. "Ik merk dat dit goed herkenbaar is voor kinderen, waarbij kinderen me vertellen dat ze sommige figuren echt liever niet tegen willen komen!"laat Alexandra weten. "Ik ben opgegroeid in Alphen aan den Rijn; hierdoor zijn er diverse kenmerken die verwijzen naar oud Alphen; zo staat het oude de Bonifaciusschoolgebouw model voor de school in mijn boek."

De kaftillustratie is gemaakt door Xantha-Iris Vorst. "Verder zijn er geen illustraties in het boek opgenomen om de fantasie en de verbeelding van kinderen de vrije loop te laten," zegt de schrijfster. "Zelf was ik vroeger een enthousiast lezer, waarbij mijn voorkeur naar Astrid Lindgren en Guus Kuijer uitging."

Elferia, Elfenstof in Drabbeldam is verkrijgbaar voor € 15,95 en is uitgegeven door Free Musketeers.

Fotograaf: Josh Walet
Boekhandel Haasbeek.'
Boekhandel Haasbeek

In boekhandel Haasbeek vindt u een groot assortiment boeken.