Nieuws

« Vorige - Volgende »

Help elkaar Helpen vol enthousiasme nieuwe jaar in

7 januari 2018 - 21:21  •  reacties

Help elkaar Helpen vol enthousiasme nieuwe jaar in

Alphen aan den Rijn - De oude naam Alphenaren voor Alphenaren wordt niet meer gebruikt. Voortaan wordt alleen met de naam "Help Elkaar Helpen" naar buiten getreden. Het doel van de organisatie is steun bieden aan gezinnen en personen. die het minder hebben. Alleen in Alphen aan den Rijn zijn er al 2000 kinderen van gezinnen, die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. 

Help elkaar Helpen heeft de afgelopen jaren een aantal van hen kunnen ondersteunen. Zowel de oude voorzitter Peter, als de nieuwe voorzitter Harold gaven tijdens de nieuwjaarsbrunch aan, zich samen met de andere vrijwilligers ook de komende jaren maximaal te willen inzetten. 

Naast het bestrijden van stille armoede wil Help Elkaar Helpen (HEH) ook aandacht schenken aan eenzaamheid. Met de GrandBazar, een eigen kringloopwinkel aan de Ouverturestraat worden fondsen geworven, waarmee ondermeer activiteiten worden georganiseerd voor ouderen, kinderen, statushouders en anderen die in een gedwongen isolement leven. De organisatie heeft inmiddels verschillende locaties in de wijken waar activiteiten plaatsvinden. Afgelopen jaar kregen ook 50 kinderen een heerlijk dagje uit naar ondermeer Avifauna en de film. 

Naast de verdiensten uit de winkel en het recyclen van materiaal, ontvangt de stichting geld van donateurs en sponsorgelden van een aantal gerenommeerde en maatschappelijk betrokken lokale bedrijven.   

Voor meer info: http://helpelkaarhelpen.nl/

 

Fotograaf: Josh Walet
GrandBazar Alphen.'
GrandBazar Alphen

Kringloop winkel bij de Herenhof.