Nieuws

« Vorige - Volgende »

Lancering van eerste editie van het LimesJournaal

26 april 2018 - 17:49  •  reacties

Lancering van eerste editie van het LimesJournaal

Alphen aan den Rijn - De eerste editie van het LimesJournaal is terug te zien via de website www.LimesJournaal.nl. Het journaal, dat het nieuws over de Limes brengt, zal elke twee weken worden uitgezonden op RomeinseLimes.nl en is ook terug te vinden via de special op de homepage van Alphens.nl.

De Limes is de grens van het Romeinse Rijk. In Nederland ligt deze militaire zone langs de Rijn in de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. Dit Romeinse monument is voorgedragen als UNESCO Werelderfgoed. 

Het LimesJournaal is een initiatief van het Zuid-Hollandse Limes-netwerk, maar richt zich op het hele Limes-gebied in de drie Rijn-provincies. Het journaal wordt gemaakt door Hazenberg Archeologie, Museumpark Archeon, Sera Business Design en Echo tekst en presentatie. De provincie Zuid-Holland ondersteunt de ontwikkeling van dit medium financieel in het kader van haar erfgoedlijnenbeleid.

Bijdragen
De redactie van het LimesJournaal nodigt de onderzoekers en organisatoren uit om nieuws en evenementen aan te dragen via de website Limesjournaal.nl. Zo wordt het LimesJournaal een nieuwsbron die de makers van de Limes (onderzoekers en organisatoren) en de Limes-fans en toeristen bij elkaar brengt.

Fotograaf: Alphens.nl