Nieuws

« Vorige - Volgende »

10! Tien voetbalgekke vaders in de organisatie

11 maart 2015 - 09:13  •  Lotte Scholts  •  reacties

10! Tien voetbalgekke vaders in de organisatie

Alphen aan den Rijn -

Paul Wijhenke, één van de organisatoren, vertelt hoe het begon: “Elf jaar geleden coachte ik samen met André ten Brink de F16 van ARC. Daarin speelden onze zonen.  Het hele jaar speelden de jongens met veel plezier. Op het ARC jeugdtoernooi wilden zij graag als team het voetbalseizoen afsluiten. Helaas bleek dit niet mogelijk. Er waren teveel teams om op dit toernooi te laten meespelen. De teams moesten worden samengevoegd waardoor niet iedereen mee kon doen. Mijn team was teleurgesteld. Ik besloot het er niet bij te laten zitten.”

Tien vaders
“Toen ik op een vrijwilligersavond van ARC was, raakte ik in gesprek met een aantal andere vaders. Zij hadden gehoord over mijn onvrede en vonden ook dat het anders moest. Een paar uur en wat biertjes later was het idee geboren; we organiseren een eigen jeugdtoernooi. De organisatie bestond uit tien vaders met allemaal kinderen tussen de zes en acht jaar, die voetbalden bij ARC. Allemaal in het bezit van verschillende kwaliteiten om een bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie. 

De speerpunten voor het toernooi moesten worden: alle E- en F-teams van ARC moest kunnen deelnemen, er moest voor alle spelers een gezonde lunch zijn en er moest iets te doen zijn voor de broertjes en zusjes. Sport is focus. Door te zorgen voor een strakke organisatie en een goede verzorging van de spelers en hun familie, kan iedereen zich focussen op het spel. ”

Johnny Heitinga
“Eén van de organisatoren, was bij Ajax geweest voor een meet and greet. Daar had hij Johnny Heitinga, destijds speler bij Ajax en speler van het Nederlands elftal, gesproken. Heitinga, ooit begonnen bij ARC, had te kennen gegeven dat hij wat terug wilde doen voor zijn oude club. Het leek hem te gek om zijn naam te verbinden aan dit toernooi. Door de naam van Heitinga te mogen gebruiken kreeg het toernooi een extra dimensie.”

Samenwerking
“Het bestuur van ARC ging akkoord, maar was in eerste instantie kritisch. Tien enthousiaste vaders stonden daar ineens met een plan voor een toernooi dat anders moest worden dan alle tot nu toe georganiseerde jeugdtoernooien. Met andere uitdagingen en een ander financieel plaatje. Het eerste jaar bleek het toernooi meteen een succes. De vaders wisten met hun enthousiasme vele andere ouders te overtuigen om mee te werken als vrijwilliger op de dagen van het toernooi.”

Tien jaar later
“Aanvankelijk waren we een toernooi voor F- en E-spelers. Later kwam daar ook een toernooi voor D’s bij. We hebben echt een ontwikkeling doorgemaakt, ook als organisatoren. Elk jaar leggen we de lat een stukje hoger. We zitten nog steeds met zijn tienen in de organisatie. Er zijn wel wat wissels geweest maar de basis is hetzelfde gebleven. Leuk is dat er nu een wat jongere generatie is bijgekomen. Nog steeds wordt er door een ieder veel tijd en energie gestoken in het organiseren van het ARC-Heitingatoernooi. We zijn gek op het voetbalspelletje en hebben een liefde voor ARC. Het plezier van de spelers en de enthousiaste mensen op deze dagen blijven ons kippenvel bezorgen, elke keer weer.”

Fotobijschrift: Vaders van het eerste uur (Marc van Maasdam ontbreekt op de foto)

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit