Nieuws

« Vorige - Volgende »

7! De Heitingadames, de gastvrouwen van het toernooi

1 april 2015 - 09:01  •  Lotte Scholts  •  reacties

7! De Heitingadames, de gastvrouwen van het toernooi

Alphen aan den Rijn -

Begeleiding van ontvangst tot uitzwaaien
"De lunch voor de spelertjes verzorgen is onze voornaamste taak. Maar daarnaast doen we ook nog veel andere dingen. We zitten 's ochtends vroeg bij de ontvangsttafels om alle teams op te vangen. Vanaf dit moment krijgt elk team een eigen begeleider. Deze laat ze hun eigen kleedkamer zien. Verder zorgt deze begeleider er voor dat het team de hele dag weet waar ze wanneer moeten zijn. Elk team heeft een eigen planning voor de dag. De begeleider weet hoe laat ze moeten spelen, hoe laat ze kunnen lunchen en hoe laat ze een teamfoto kunnen laten maken. Terwijl een deel van de dames dit ontvangst in goede banen leidt, is de rest van de dames al druk broodjes aan het smeren voor de lunch."

Dankbaarheid van de spelers
"De lunch wordt in een grote tent gehouden. Er staan genoeg tafels om 23 teams tegelijk te kunnen laten lunchen. Dat is nog flink doorwerken. We serveren alle broodjes per tafel uit. We komen eerst met broodjes kaas en kip. Daarna met broodjes niks en krentenbollen. Op tafel staat beleg en drinken. Je krijgt ondertussen de leukste vragen van die kinderen zoals: 'is deze kip vegetarisch?'. De meeste kinderen zijn erg beleefd en dankbaar. Sommige kinderen komen na het eten een vuilniszak vragen om hun tafel op te ruimen. Andere teams komen na de lunch klappend langs de bar lopen. Zodra alle teams geluncht hebben ruimen we alles heel snel weer op. Ondertussen gaat een deel van de dames verder met de voorbereiding van de finalewedstrijd en prijsuitreiking."

Kippenvel
"Ondanks de drukke bezigheden proberen we allemaal aanwezig te zijn voor de finalewedstrijd en de prijsuitreiking. De finalewedstrijd begint altijd met het geluid van een hartslag. Daarna volgt het melodietje van de UEFA Champions league. Dit zorgt echt voor opbouw van de spanning en bezorgt ons elke keer weer kippenvel. Wanneer de finale gespeeld is, verzamelen alle kinderen zich op het veld. Ouders en andere bezoekers mogen daar om heen staan. We proberen iedereen een winnaar te maken. Er wordt een speler en een keeper van de dag gekozen. En ook een sportiefste team. Maar er wordt ook een supporter van de dag gekozen. Vorig jaar was dit een dame, zij stond te huilen op het podium omdat ze supporter van de dag was. Elk team mag iemand sturen die het podium opkomt. Iedereen van het team krijgt een tasje mee. In dat tasje zit onder andere een shirt van het toernooi, een voetbalboekje en een medaille. De winnaars mogen allemaal op het podium komen en krijgen een beker. Als alle teams geweest zijn wordt het nummer 'Oh Johnny' gedraaid, waarop we alle teams uitzwaaien."

Familietoernooi
"Na de laatste toernooidag zitten we met elkaar op het podium. Moe maar voldaan. We drinken even wat en vieren dat het toernooi geslaagd is. We bestellen pizza's en eten met de mensen van de organisatie en onze kinderen. Deze toernooidagen komen we echt niet aan gezond eten of opvoeden toe. We staan elke ochtend om 6.00 uur 's ochtends de shirts van de vrijwilligers te wassen en te strijken. We pakken nog even een appel mee en dan springen we weer met het hele gezin op de fiets naar ARC. Gelukkig vinden onze kinderen het ook ontzettend leuk. Zij hebben zelf in de eerste jaren van het toernooi meegespeeld. Inmiddels helpen ze als vrijwilliger. Het is echt een familietoernooi geworden. De zondag is dan ook geen leuke dag. We hebben dan drie dagen zo intensief met elkaar meegemaakt. Die zondag voelt dan echt een beetje leeg. Eigenlijk kunnen we dan al niet wachten tot we het volgende jaar weer mogen."

14, 15 en 16 mei is het weer zo ver! Dan wordt de tiende editie van het ARC-Heitingatoernooi georganiseerd. We tellen de weken af tot de aftrap en geven in de komende weken een blik achter de schermen.

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit