Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kom op 9 mei in de molen op Nationale Molendag

28 april 2015 - 09:56  •  Lia Wijnen  •  reacties

Kom op 9 mei in de molen op Nationale Molendag

Alphen aan den Rijn - In de molen is ook een bakkerijmuseum aanwezig waar een overzichtstentoonstelling is ingericht met bakkersspullen uit vroeger tijden. Verder is de industriemotor “De Oude Bram” het bezoeken waard. Deze uit 1934 stammende dieselmotor, is nog altijd in bedrijf als er niet op de wind gemalen kan worden. De naam is een verwijzing naar de laatste eigenaar/molenaar van De Eendracht, Bram Walraven.

Op het terrein van “De Eendracht” vindt deze dag tevens het traditionele pannenkoekenfeest plaats. Elke bezoeker krijgt een versgebakken pannenkoek van molenmeel. Om de dorst te lessen is er een kop koffie of thee en voor de kinderen een beker limonade.

Nieuwsgierig geworden naar meelproducten, gemalen door De Eendracht? Bezoek dan de molenwinkel.Hier zijn diverse meelsoorten en andere ambachtelijke produkten te koop.

De Eendracht is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur De molen is gevestigd  op het terrein van de korenmolen aan de Gouwsluisseweg 46, Alphen a/d Rijn. Iedereen is van harte welkom. Voor kinderen onder de 12 jaar geldt dat ze de molen mogen betreden mits onder begeleiding van een volwassene.

Voor meer informatie over korenmolen “De Eendracht” ga naar www.molen-de-eendracht.nl

Fotograaf: Josh Walet