Nieuws

« Vorige - Volgende »

1! Johnny is trots op het ARC-Heitingatoernooi

14 mei 2015 - 07:00  •  Lotte Scholts  •  reacties

1! Johnny is trots op het ARC-Heitingatoernooi

Alphen aan den Rijn -

Waarom besloot je jouw naam aan dit toernooi te verbinden?
Johnny: “Ik ben geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Daar liggen mijn roots. Ik ben begonnen met voetballen bij ARC, mijn vader heeft er ook altijd gespeeld. Ik heb er twee seizoenen gevoetbald. Mijn moeder had voor mijn zevende verjaardag geregeld dat ik een keer mee mocht trainen bij Ajax. Ik vond het natuurlijk heel spannend maar ook lastig. Ik moest vijf keer per week naar Amsterdam voor een training en ik liet mijn vriendjes achter. Ik heb nog steeds goede herinneringen aan de tijd bij ARC. Toen ik door één van de organisatoren werd benaderd met de vraag om op deze manier mee te werken aan dit toernooi was ik zeer vereerd. Ik vind ARC een hele goede amateurvereniging en twijfelde geen moment.”

Heb je er van Ajax veel reacties op gehad?
“Iedereen vond het ontzettend leuk. Er hebben in de loop der jaren diverse jeugdteams van Ajax meegespeeld op het Heitingatoernooi. Zij vonden het ook een heel leuk toernooi. Ik heb vroeger ook op heel veel jeugdtoernooien gevoetbald. Ik weet nog hoe slecht dit meestal georganiseerd was. Hier is dat heel anders. Ze zijn redelijk klein begonnen maar inmiddels is het uitgegroeid tot een evenement met entertainment en een lunchtent. Alles is top geregeld.”

Hoe is jouw contact met de Heitingamannen?
“Er is niet heel veel contact. Ik probeer alles wel een beetje te volgen via Facebook en Twitter. Ik ken ook een aantal mensen die de organisatoren ook kennen. Zij houden mij op de hoogte. Ik vind het geweldig hoe de mannen alles organiseren. Ik zou graag af en toe op een sponsordag of bij een vergadering aanwezig willen zijn. Dit is vanwege het voetbal helaas meestal niet mogelijk. Ik probeer mijn steentje daarom op zoveel mogelijk andere manieren bij te dragen.”

Misschien heb je meer contact met de Heitingadames?
Johnny antwoord lachend: “Nee. Mijn contact met de dames blijft meestal beperkt tot samen op de foto gaan. Ik vind het wel super om te zien hoe goed zij die lunchtent regelen. Ik heb daar veel respect voor.”

Wat zijn je plannen na je voetbalcarrière. Misschien een plek in de organisatie?
“Ik hoop nog drie tot vier jaar door te gaan met voetballen. Wie weet wat er daarna gebeurt? Het lijkt me heel leuk om in de organisatie plaats te nemen. Ik zou misschien best wat leuke ideeën hebben voor het toernooi.”

Zou je het toernooi ooit aan een andere voetballer overdragen?
“Ik hoop stiekem dat er via ARC weer een andere voetballer doorbreekt. Dat lijkt me geweldig voor de club. Misschien dat hij dan ooit in aanmerking zou komen. Maar zelfs dan zou ik er heel goed over na moeten denken. Ik ben enorm trots en vereerd dat dit toernooi aan mijn naam is gekoppeld. Dat geef ik echt niet zomaar op.”

Ben je aanwezig deze tiende editie?
“Dat durf ik nog niet met zekerheid te zeggen. Vorig jaar is het mij gelukt. Momenteel ben ik in Berlijn en ik weet nog niet hoe mijn schema er precies uit ziet. Ik vind het wel belangrijk om zo vaak mogelijk aanwezig te zijn, vooral bij deze tiende editie. Het is voor de kinderen toch ook wel leuk als ik er bij kan zijn. Ik ga er in ieder geval mijn stinkende best voor doen!”

Johnny in zijn jonge jaren bij ARC. Klik op de foto voor een vergroting!


Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit