Nieuws

« Vorige - Volgende »

Aanbiedingen, muziek en ontbijtjes tijdens Luilak

10 mei 2016 - 12:15  •  reacties

Aanbiedingen, muziek en ontbijtjes tijdens Luilak

Alphen aan den Rijn -

De viering van Luilak, altijd op de zaterag voor Pinksteren, is een uit Noord-Holland overgewaaide traditie. De vroege openingsactie, die in het centrum van Alphen aan den Rijn gehouden wordt, is dit jaar groter dan ooit! Bijna 70 winkeliers doen mee en dat is meer dan ooit.

De bedoeling van Luilak is dat er zoveel lawaai wordt gemaakt - door bijvoorbeeld met brommers door de straten te 'scheuren' of toch stiekem belletje te trekken - zodat veel mensen wakker worden en gaan shoppen.

Mooie kortingsacties, dus lekker vroeg op!
Tussen 07.00 en 10.00 uur is het echt scoren bij een groot aantal winkeliers. Winkeliers verleiden de consumenten om juist heel vroeg het centrum in te komen. De grootste korting op aankopen worden echt gerealiseerd in de eerste uren op deze zaterdag.

"Ondernemers zijn blij met deze actie, we merken het aan de consumenten, die vragen of Luilak dit jaar weer georganiseerd wordt", aldus Eelco Eskens voorzitter van de VOC Alphen aan den Rijn. "Winkels die deelnemen aan Luilak maken zich in de week voor zaterdag 14 mei duidelijk kenbaar door een grote streamers op hun etalageruit te plakken. De echte aanbiedingen houden de winkeliers het liefst geheim tot het allerlaatste moment. De aanbiedingen zijn echt spectaculair, we willen de consumenten echt 1x keer heel vroeg in onze winkels verrassen, dat is Luilak!"

Donderdag 12 mei worden op diverse facebookpagina’s van de Raadhuisstraat, de Aarhof, het Rijnplein, in het Alphens Nieuwsblad de aanbiedingen gecommuniceerd. De meeste aanbiedingen zijn geldig tot 10.00 uur. Natuurlijk is er vanaf 07.00 uur al gezellige live muziek op maar liefst 3 plaatsen in het centrum aanwezig. Op het Rijnplein speelt zelfs een fanfare orkest van 13 personen!

Kofferbakverkoop op Rijnplein
Team Alphen d'HuZes organiseert van 07.00 - 11.00 uur een kofferbakverkoop op het Rijnplein. Iedereen kan hier voor slechts € 10,- per auto een plekje reserveren om tweede handsspullen te gaan verkopen. De opbrengst van alle plekken gaat direct naar team 'Alphen d'HuZes' . Via de website alphendhuzes.nl/kofferbakmarkt kun je snel een plaatsje voor deze verkoop bemachtigen.

Croissants, verse jus d'oranges en koffie in de Aarhof
"In de Aarhof trakteren we de vroege bezoekers op croissantjes, koffie en verse jus d'orange bij de deelnemende winkels. Dit is vorig jaar enorm gewaardeerd en dat herhalen we dus", zegt Marc Krimpenfort, bestuurslid van winkelcentrum de Aarhof. "Horecaondernemingen als Bij Dennis, Carla’s Lunch en diner en ook McDonald's in het Alphense centrum spelen ook in op Luilak en openen zaterdag 14 mei al vroeg hun deuren, met heerlijke ontbijtjes!"

Fotograaf: Josh Walet
Tags: luilak
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..