Nieuws

« Vorige - Volgende »

AlphenTaal bood uniek dichtwerk

12 maart 2018 - 10:36  •  Kaj Elhorst  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Het was daardoor ook duidelijk dat de aandacht voor het maandelijkse evenement in Alphen aan den Rijn groeit. Dichters en dichteressen van alle leeftijden traden op met diepe ernst, maar ook met spetterende humor en zang. In de pauzes was de muziek te horen van Brian Sidney Zomerhuis.

Daarnaast was er aandacht voor de publicatie van de nieuwe dichtbundel ‘Vakkundige gedichten’ van Leen Koster uit Boskoop. Bovendien werd aangekondigd dat binnenkort de verschijning te verwachten is van de eerste dichtbundel van stadsdichter Kaj Elhorst. Hij riep tevens dichters en dichteressen van alle leeftijden in Alphen aan den Rijn op om in de toekomst deel te nemen aan de open podia. Zij kunnen op die manier een voorbeeld nemen aan reeds optredende jonge dichters waaronder een aantal middelbare scholieren. De stichting AlphenTaal heeft vanaf het begin gestreefd naar programma’s waarin alle leeftijden een plaats zouden innemen. 

Kritiek 
In het voorprogramma voerde stadsdichter Kaj Elhorst met Karin Hazendonk, Janny Eskes en Robert Blom een gesprek over kritiek. Hoe moet je omgaan met welgemeende maar ook soms vernietigende kritiek. Vrijwel alle schrijvers en dichters hebben daarmee te maken. De conclusie was dat goede kritiek bijna altijd heel bruikbaar is voor een schrijver. Minstens even belangrijk is dat schrijvers en dichters zich nooit moeten laten ontmoedigen door negatieve reacties van lezers en uitgevers. Het zoeken naar de juiste weg blijft de moeite waard al kost het soms veel moeite. Wereldberoemde auteurs hebben er vaak jarenlang mee te maken gehad.

Alle aanwezigen vonden het een mooie, leuke en informatieve avond en komen graag weer. Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het volgende open podium op 13 april om 20 uur in Theater Castellum. De zaal gaat open om 19:30 uur en toegang is vrij.