Nieuws

« Vorige - Volgende »

Duitse medewerkers Cronimet ieder jaar naar het Alphens Oktoberfeest

20 september 2018 - 12:50  •  reacties

Duitse medewerkers Cronimet ieder jaar naar het Alphens Oktoberfeest

Alphen aan den Rijn - Cronimet (Holland) B.V. is een non-ferro recyclingbedrijf met de hoofvestiging in Duitsland. De Duitse directie gaf de opdracht om eens uit te zoeken of in Nederland ook een Oktoberfeest gevierd kon worden door Nederlandse medewerkers. De wens was dan wel een avond plezier, drank én eten, zoals de Duitse collega's gewend zijn. Toen een Oktoberfeest in Breda niet doorging, kwam de organisatie uit bij de Alphense Oktoberfeesten en is inmiddels ieder jaar van de partij.

Sjan Lankhuijzen en Guus Heijnen van Cronimet zitten inmiddels achter de organisatie van het bedrijfsuitje. "Jaarlijks maken wij de reis naar het Oktoberfeest in Alphen, waarmee we soms al in juni of juli mee beginnen", vertelt Heijnen.

Sfeer en ambiance
"Ons eerste uitje was tijdens de eerste editie, de kinderziektes zaten er toen goed in. Ondanks de goede ambiance en de gezellige sfeer hebben we met dubbele gevoelens teruggekeken op ons eerste Oktoberfest. Het tweede jaar kozen we toch opnieuw voor de Alphense Oktoberfeesten en bleek het een top feest! Daarom is de groep medewerkers vorig jaar nog verder uitgebreid!", aldus Heijnen.

"We overnachten ieder jaar bij Van der Valk bij Avifauna, waar we na een drankje in de hotelbar een groepsfoto maken in onze Oktoberfestkledij en gaan we naar de feestlocatie. 's Ochtends vervolgt ieder weer zijn of haar weg naar huis. Wat rest zijn dan alleen nog de verhalen, foto’s, filmpjes en misschien een houten kop. Was in Alphen geschieht, bleibt für immer in Alphen"

Compliment
Dat de Alphense Oktoberfeesten ieder jaar op de agenda staat, heeft alles te maken met de organisatie van het evenement. "In Alphen is de ambiance gemoedelijk, de sfeer is fantastisch, de artiesten divers en wordt het eten en drinken super goed en vakkundig geserveerd", stelt Heijnen.

Ook blijft het inmiddels niet meer alleen bij Nederlande medewerkers van Cronimet, maar ook een Duitse delegatie is aanwezig. "Vorig jaar hadden we zelfs Duitsers, Belgen, Fransen, Russen, Esten, Polen en Nederlanders gezamenlijk aan zeven tafels en allen hebben ervan genoten!" Heijnen: "De directie van Nederland is altijd van de partij, maar ook vanuit Duitsland waren er vorig jaar directieleden vertegenwoordigd. Een beter compliment voor een 'Duits' feest op een 'Hollandse manier' kun je niet krijgen."

Is er dan helemaal geen kritiek op de Alphense editie? "Als we dan ook een klein kritisch nootje mogen geven, hopen wij dat volgend jaar de vrijdag weer terugkomt!"

Fotograaf: PR Cronimet (Holland) B.V. - groepsfoto 2016