Nieuws

« Vorige - Volgende »

Plek voor 600 deelnemers bij de Halloweenoptocht

5 oktober 2018 - 12:37  •  reacties

Plek voor 600 deelnemers bij de Halloweenoptocht

Alphen aan den Rijn - Heel even leek het erop dat er dit jaar geen Halloweentocht in het centrum van Alphen aan den Rijn kon worden gehouden. De organisatie van de afgelopen jaren moest het laten afweten vanwege een ontoereikend budget, maar een groep Alphenaren is in het gat gesprongen en heeft alsnog een Halloweenevenement weten op te zetten. 

"We merken dat veel Alphenaren opgelucht en enthousiast zijn dat de Halloweenoptocht -welliswaar in iets andere vorm- toch doorgang vindt. Dat is natuurlijk leuk om te horen!" aldus organisator Jeroen de Nie. "Ook de ondernemersvereniging van het Rijnplein was zo blij dat de tocht toch door kon gaan, dat zij de tocht nu ondersteunen. Er zijn nu al verschillende ondernemers die tijdens de tocht open zijn en iets leuks uitdelen aan de deelnemers."

Informatie
De route begint op het pleintje bij de Adventskerk. Vanaf daar starten de deelnemers en lopen zij in groepjes de aangegeven route. Onderweg zijn er een aantal stops waar de kinderen iets lekkers krijgen. De optocht zal uiteindelijk over de Van Boetzelaerstraat naar de Olympiaweg leiden, waar bij stichting MAX een horrordisco wordt gehouden voor de deelnemers.

Het budget blijkt dankzij de inzet van stichting Fantasie Compagnie geen probleem. "Naast de kosten voor de vergunning, die wij op ons nemen, zijn er nauwelijks kosten. Daarom vragen wij deelnemers slechts om de kleine bijdrage van 1 euro."

Er is plek voor 600 deelnemers bij de Halloweentocht. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor het evenement via een online ticketsysteem. "Op deze manier weten we zeker dat de groepen niet te groot worden en we met onze vrijwilligers de groepen goed kunnen begeleiden tijdens de tocht", aldus De Nie.

Klik voor een vergroting op de afbeelding

Fotograaf: Josh Walet