Nieuws

« Vorige - Volgende »

Serviceplein en UWV versterken de samenwerking

23 december 2016 - 10:53  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Serviceplein en UWV versterken de samenwerking

Alphen aan den Rijn - Het afgelopen jaar hebben de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop samen met het UWV Leiden de dienstverlening aan werkzoekenden versterkt. Inwoners die net een WW-uitkering ontvangen worden gericht wegwijs gemaakt en geïnformeerd over de diensten die door UWV en de gemeente worden aangeboden. Het UWV is ervoor om mensen naar werk te helpen, de gemeente kan ondersteunen bij andere problematiek. Denk daarbij aan schuldhulpverlening maar ook aan taal- of computerles.

Wat het UWV en de gemeente betreft zijn inwoners er bij gebaat als zij via goede voorlichting en ondersteuning op weg worden geholpen naar werk. Deze voorlichting geven UWV en de gemeente tijdens gezamenlijke bijeenkomsten in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Na vier maanden WW-uitkering gaan het UWV en de gemeente samen in gesprek met de werkzoekende om heel concreet te bekijken welke ondersteuning vanuit beide organisaties nodig is.

Wethouder De Leest: "Vandaag hebben we laten zien wat het Serviceplein doet en wat we door samenwerking kunnen bereiken om inwoners van de gemeente beter te ondersteunen en begeleiden naar werk. We hebben afgesproken in 2017 deze samenwerking voort te zetten."

Fotograaf: Josh Walet