Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente 'tekent' voor samenwerking met Alphense organisaties

19 juni 2018 - 17:27  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Gemeente tekent voor samenwerking met Alphense organisaties

Alphen aan den Rijn - Tijdens een ludieke bijeenkomst op De Werf bij de Rijnhaven, genaamd 'De Bouwplaats', benadrukt de gemeente dat zij het in de uitvoering van het coalitieakkoord belangrijk vindt om samen te werken met inwoners en partners. Partners wordt gevraagd te 'tekenen' voor een intensieve samenwerking, om actie te ondernemen op het gebied van vier speerpunten.

Burgemeester Spies zal samen met wethouders Gerard van As, Kees van Velzen, Leo Maat, Gert-Jan Schotanus en Han de Jager aanwezig zijn op de Bouwplaats. Spies: "De komende vier jaar 'bouwen' we aan betere buurten, meer duurzaamheid, een betere samenleving en een groeiende economie. Het zijn onderdelen die zijn vastgelegd in het coalitieakkoord en die ervoor zorgen dat Alphen aan den Rijn een nóg prettigere gemeente wordt om te leven en te werken."

Samenwerken
In het uitvoeringsprogramma van 2018 t/m 2022 ligt de focus op samenwerkingen met belangrijke Alphense partners. "We hebben hen hard nodig om onze speerpunten uit te voeren op een manier waar alle Alphenaren belang bij hebben. Op 28 juni nodigen wij onze partners uit om hun handtekening te zetten onder die speerpunten, zodat we samen onze doelstellingen kunnen behalen", aldus Spies.

Coalitieakkoord
De handtekening is symbolisch en laat zien dat de gemeente en de partners elkaar de komende vier jaar actief zullen opzoeken bij de uitvoering van het coalitieakkoord. Het coalitieakkoord is in april 2018 gesloten tussen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks. De missie luidt: voor alle inwoners een beter leven met gezondheid en duurzaamheid als basis voor een sociaal en ruimtelijk beleid.

Er zijn vier speerpunten opgenomen. Wonen, waarbij een focus ligt op het werken aan toekomstbestendige en vitale buurten. Duurzaamheid, want de coalitie wil van Alphen een groene stad maken. Veranderende samenleving, wat voor een merkbaar betere leefomgeving moet zorgen. En economie, waarbij wordt gewerkt aan meer groeikansen.

Fotograaf: Josh Walet