Nieuws
Wellantcollege vraagt aandacht voor tegengaan voedselverspilling
18 januari 2019 - 09:10
AllesinAlphen.nl
reacties
Alphen aan den Rijn - De bijeenkomst werd georganiseerd door het Wellantcollege en de gemeente, waarbij leerlingen en docenten van de school hapjes en drankjes van restproducten maakten en serveerden. Alphense ondernemers ondersteunden deze bijeenkomst door onverkochte producten uit hun winkels hiervoor aan de school beschikbaar te stellen.
Voedselverspilling is een enorm probleem en een lastig vraagstuk. Wereldwijd belandt een derde van het eten dat geproduceerd wordt in de prullenbak. In Nederland wordt jaarlijks naar schatting twee miljoen ton voedsel verspild. Consumenten gooien op jaarbasis gemiddeld zo'n 41 kilo voedsel per persoon weg.
Fotograaf: Pexels.nl
Tags: voedselverspilling, wellantcollege
Verwante nieuwsberichten
- 9 mrt 2019 Leerlingen overhandigen herinnering...
- 18 jan 2019 Wellantcollege vraagt aandacht voor...
- 4 jan 2019 Scholieren maken herinneringsboek v...
- 4 jul 2018 Leerlingen Wellantcollege pitchen m...
- 5 apr 2018 Meer brugklassers voor Scala en Wel...
- 3 apr 2018 Voorlichtingslessen aan leerlingen ...
- 27 mrt 2018 Politie zet Mobile Media Lab in bij...
- 9 mrt 2018 Herinneringsboeken overhandigd aan ...
- 3 mrt 2018 ChristenUnie wil voedselverspilling...
- 5 jan 2018 Scholieren maken herinneringsboek v...