Nieuws

« Vorige - Volgende »

Motie aangenomen over RijnGouwelijn

11 november 2011 - 11:41  •  reacties

Motie aangenomen over RijnGouwelijn

Alphen aan den Rijn -

De gemeenteraad van Rijnwoude heeft een motie aangenomen waarin zij het gemeentebestuur verplicht de provincie Zuid-Holland duidelijkheid te laten verschaffen over de RijnGouwelijn.

Omroep Rijnwoude meldt dat. In april besloot het nieuwe Zuid-Hollandse provinciebestuur om de plannen voor de RijnGouwelijn drastisch aan te passen.

Er komt geen lightrailverbinding meer dwars door Leiden. De lijn wordt waarschijnlijk een gewone treinverbinding over bestaand spoor. En het is nog maar de vraag of er een station komt in Hazerswoude-Rijndijk. Een tweede treinstation in Alphen lijkt ook erg ver weg. Nu, maanden later, is er nog steeds geen duidelijkheid over de plannen. De gemeenteraad begint ongeduldig te worden. Daarom werd een motie aangenomen waarin om die duidelijkheid werd gevraagd.

De raad wil weten of er nog wel een RijnGouwLijn komt. En als hij komt, hoe gaat hij er dan uitzien? Als het voor Rijnwoude niet meer betekent dan een station, dan is de meerwaarde voor Rijnwoude maar klein. En er bestaat ook zorg dat de aanleg van de lightrailverbinding tot vermindering van de busverbindingen zal leiden. Volgens wethouder Ferdinand Ketel is Gedeputeerde Staten nog altijd bezig met bekijken van allerlei alternatieven. Van gedeputeerde Ingrid de Bondt mag hij er echter niets over zeggen. Ketel hoopt dat er eind november of begin december meer duidelijkheid komt.

Fotograaf: Josh Walet