Nieuws

« Vorige - Volgende »

Van Velzen tevreden over treinverdubbeling

15 mei 2012 - 23:23  •  reacties

Van Velzen tevreden over treinverdubbeling

Alphen aan den Rijn -

De Alphense wethouder reageert hiermee op het besluit van de provincie Zuid-Holland om het aantal treinen per uur van Leiden via Alphen naar Utrecht te verdubbelen van twee naar vier.

'Maar al met al zijn de voordelen voor onze inwoners groter dan de oorspronkelijke plannen voor een lightrailverbinding van Gouda naar de Duin- en Bollenstreek. Daarom stemmen wij in met het bereikte akkoord en zullen dit met een positief advies aan de raad aanbieden', aldus Van Velzen. Reizigersorganisatie Rover is minder tevreden.

De CDA'er noemt het een groot voordeel dat ook de ondertunneling van het spoor op de Leidse Schouw gerealiseerd wordt. 'Dit levert minder files op én een verbetering van de veiligheid.' Van Velzen is verder erkentelijk met de steun van de provincie om de verkeersknelpunten van de N207 tussen Alphen en Leimuiden aan te pakken.

Fotograaf: Josh Walet
Kees van Velzen.'
Kees van Velzen

Wethouder voor Verkeer, vervoer en waterstaat, Stadsbeheer, wijkgericht werken en ISV, Toezicht en handhaving, Toerisme en recreatie, Dorpen en Landelijk gebied.