Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geen straf actievoerders Greenpeace

28 augustus 2013 - 11:36  •  reacties

Geen straf actievoerders Greenpeace

Alphen aan den Rijn -

Volgens de rechtbank hebben de actievoerders inderdaad een strafbaar feit gepleegd, maar dat aangerekend worden aan Greenpeace en niet aan de individuen. Bovendien was er geen fysieke schade en was de hinder voor Shell en haar pomphouders minimaal.

Beugelslot en tie-wraps

In totaal stonden er achttien mensen terecht. Drie van hen zijn vorig jaar september in Alphen aan den Rijn aangehouden voor het vernielen onbruikbaar maken van de vulslangen bij het benzinestation op de Zegerbaan en de Tankval. Dat gebeurde met een beugelslot en tie-wraps. Bij de stations werden pamfletten achtergelaten met daarop een boodschap van Greenpeace.

De officier van justitie meent dat het een gecoördineerde landelijke actie was, gericht tegen Shell-tankstations. De actie was tot in de puntjes voorbereid. Elk groepje verdachten had een lijst met tien te bezoeken tankstations in Nederland en een routebeschrijving meegekregen. De auto's waren gehuurd in Amsterdam. Elk groepje was voorzien van een groot aantal beugelsloten, tie-wraps, stickers en afzetlinten.

Fotograaf: Josh Walet
Shell Tankval.'
Shell Tankval

Shell tankstation Aziėlaan.