Nieuws

« Vorige - Volgende »

Instrumentale oriëntatie op De Fontein

27 september 2013 - 10:26  •  Sander de Nie  •  reacties

Instrumentale oriëntatie op De Fontein

Alphen aan den Rijn -

Groep 5 en 6 zijn deze week gestart met de Instrumentale Oriëntatie. In zeven weken maken zij kennis met fluit, klarinet, saxofoon, accordeon, viool, cello, gitaar, slagwerk en toetsen. Op ieder instrument krijgen zij in een klein groepje een paar lessen. Na deze periode kiezen de leerlingen het instrument dat ze het meeste aanspreekt. Dat instrument leren zij de komende twee jaar bespelen. De lessen worden gegeven op school en onder schooltijd door docenten van de muziekschool. Samen vormen de leerlingen van groep 5 en 6 een orkest dat regelmatig samen oefent onder leiding van een dirigent.

Deskundigheidsbevordering
De overige groepen van de school krijgen muziekles van een AMV-docent van de muziekschool. In het kader van deskundigheidsbevordering is de groepsleerkracht daarbij aanwezig. Door middel van specifieke opdrachten en oefenlessen leert de leerkracht onder begeleiding van de vakleerkracht hoe hij zelf een kwalitatief hoogwaardige muziekles kan geven. 

Concert
Aan het eind van het schooljaar geven alle leerlingen van de school een gezamenlijk slotconcert. Daarin laten de leerlingen van het Orkest horen, in speciaal voor dit project gemaakte speelstukken, wat ze allemaal geleerd hebben dit jaar. Daarnaast zal er door iedereen volop gezongen worden en krijgt de avond natuurlijk een speciaal feestelijk thema om het eerste jaar van dit bijzondere project passend af te sluiten.Het project is mogelijk gemaakt door bijdragen van de Streekmuziekschool en De Fontein zelf en dankzij een gecombineerde rijkssubsidie en gemeentelijke subsidie in het kader van de rijksregeling “Cultuureducatie met Kwaliteit”. De benodigde muziekinstrumenten konden worden aangeschaft dankzij bijdragen van het VSB Fonds Alphen aan den Rijn e.o. en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.

Fotograaf: Josh Walet