Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bezuinigingen naderen, organisaties in onzekerheid

25 juni 2014 - 14:00  •  reacties

Bezuinigingen naderen, organisaties in onzekerheid

Alphen aan den Rijn -

Vertegenwoordigers van onder meer de ouderenbond, het gehandicaptenplatform, Junis, Sportspectrum en de Streekmuziekschool spraken in om de gemeenteraad van hun werk te overtuigen. Veel partijen verdedigen al jaren rond deze tijd hun te ontvangen subsidie bij de gemeenteraad.

Nieuw in het rijtje was de papierwinkel van Participe. Met een aangrijpend verhaal probeerde een inspreekster de gemeenteraad te overtuigen. Raadsleden stelden vragen of het werk ook enkel door vrijwilligers gedaan kan worden en of Participe niet zelf die kosten kan blijven opbrengen.

10 miljoen euro bezuinigen
Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad kaders gegeven om uiteindelijk te gaan bezuinigen. Zo gaat er drie miljoen euro gekort worden op de sociale agenda. Onder anderen Sportspectrum, Streekmuziekschool en Theater Castellum worden getroffen.

In totaal gaat er structureel tien miljoen euro worden bezuinigd. Er is zes miljoen nodig om tot een structureel sluitende begroting te komen. Met twee miljoen wordt een financiële buffer gecreëerd. De resterende twee miljoen euro wordt op andere gebieden geïnvesteerd.

Op donderdag 10 juli neemt de gemeenteraad een beslissing.

Fotograaf: Josh Walet