Nieuws

« Vorige - Volgende »

Druk bezochte lezing in De Oude Wereld

7 oktober 2014 - 14:08  •  Petra Keijzer-Rus  •  reacties

Druk bezochte lezing in De Oude Wereld

Alphen aan den Rijn -

Keijzer legde aan de hand van veel praktijkvoorbeelden en concrete situaties uit hoe bijvoorbeeld ‘niet stil kunnen zitten’ een symptoom kan zijn van niet goed geïntegreerde reflexen. Iedereen heeft reflexen, dat hoort zo. “Sommige van die reflexen moeten rond een jaar of 3 weg zijn. Als dat niet gebeurd is, dan zul je de integratie van de betreffende reflex aan moeten pakken.”

Een andere heel belangrijke oorzaak van leerproblemen zijn de ogen. Vaak ligt aan het niet goed lezen een slechte oogsamenwerking ten grondslag. “Als daar nooit naar is gekeken, weet je dat natuurlijk niet. Met een eenvoudige test kan ik aantonen dat de samenwerking wel of niet klopt.”  En wat dan? Dan is het een kwestie van elke dag tien minuten oefeningen doen en maandelijks de vooruitgang testen totdat de samenwerking wel ‘normaal’ is.

De methode die Keijzer in haar praktijk gebruikt, bestaat uit onderdelen die wetenschappelijk correct zijn. Het is zo dat in België momenteel een onderzoek loopt om de methode integraal te onderbouwen.

Petra Keijzer-Rus biedt in haar Praktijk Jouw LeerKracht onderwijsondersteuning, voorlichting, advies en praktische hulp aan kinderen met AD(H)D, autisme, hoogbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie en andere leerproblemen. De praktijk is gevestigd aan Olympiaweg 2A.

Fotograaf: Josh Walet
JouwLeerkracht.'
JouwLeerkracht

Voor elk kind én elke volwassene!