Nieuws

« Vorige - Volgende »

Actie voor voedselbank bij Alphense Hoogvliet filialen

3 november 2014 - 14:11  •  SVBA  •  reacties

Actie voor voedselbank bij Alphense Hoogvliet filialen

Alphen aan den Rijn -

Zowel bij het filiaal aan de Julianastraat als in de Raadhuisstraat vragen vrijwilligers van de voedselbank aan klanten van Hoogvliet om een of meer extra producten te kopen ten behoeve van de klanten van Ons Winkeltje, zoals de voedselbank in de volksmond heet.

Bij de ingang van de supermarkt ontvangen klanten een productenlijstje met suggesties voor de donatie. Niet dat dat nodig is, want de (ass.)bedrijfsleiders van Hoogvliet zorgen ervoor dat de gewenste producten in aparte displays bij elkaar staan opgesteld in de winkel: gemak dient de mens! Na het afrekenen kunnen de gekochte producten bij medewerkers van de voedselbank worden afgegeven.

Structurele actie
De inzamelingsacties vinden iedere 14 dagen plaats, telkens in een andere kern binnen Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Op dit moment helpt de Voedselbank ongeveer 190 gezinnen (475 personen) met een wekelijks voedselpakket. De organisatie wordt echter geconfronteerd met een structurele toename van nieuwe aanvragers. Gemiddeld worden door hulpverleners zo'n 5 à 6 nieuwe klanten per week aangemeld.

Fotograaf: Josh Walet
Hoogvliet Julianastraat.'
Hoogvliet Julianastraat

Hoogvliet, bewezen de goedkoopste.