Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Bar Amsterdam loopt hartstikke lekker!'

6 mei 2015 - 11:10  •  reacties

Bar Amsterdam loopt hartstikke lekker!

Alphen aan den Rijn -

Wat heeft Bar Amsterdam allemaal te bieden?
"Inmiddels hebben we de 18+ feesten op vrijdag. Hierbij variëren we de muziekstijl zo veel mogelijk van dubstep, urban dance tot house. Dat is heel anders dan op zaterdag, dan hebben we een deurbeleid van 23 jaar. Dat betekent dat we wat oudere mensen binnen krijgen. Die vinden dat Nederlandstalig weer wat leuker en wat minder belangrijk dat we top 40-muziek draaien. Hiernaast hebben we in de schoolvakanties altijd feesten voor de jongeren vanaf 16 jaar. Op dinsdag en donderdag in de vakanties doen we dit voor alle scholen in Alphen. Hierdoor kunnen we de jeugd vast enthousiast maken om naar Bar Amsterdam te komen. In de zomervakantie zal er elke donderdag een feest komen voor deze doelgroep. Daarnaast zijn we voor allerlei feesten en partijen af te huren." 

Hoe is de kroegentocht verlopen?
"Fantastisch! We hadden als artiest Thomas Berge die sinds kort in Alphen woont. Alle kroegen zitten altijd vol. Er komen zoveel mensen op af, niet eens alleen uit Alphen. Ik zou het heel leuk vinden om het gewoon nog een keer te doen na de zomer. Volgens mij vinden alle kroegen dit ook leuk. Ik ga me er dan ook hard voor maken dat er nog een editie komt dit jaar."

En het straatfeest is gestopt..
"Het straatfeest was altijd heel leuk voor ons. Ik doe dit nu bijna 15 jaar en eerst ging het gewoon veel makkelijker. Inmiddels moet ik een ontruimings- en veiligheidsplan schrijven, een EHBO-post hebben, de straat afzetten en op elke 250 bezoekers moet ik een portier hebben. Zo zijn er nog wel een aantal regeltjes te noemen. Ik vind het heel jammer voor Alphen en voor de straat, maar het werd ons niet heel makkelijk gemaakt. Toch zijn we aan het kijken om het met de jaarmarkt weer op te pikken, maar dan moet de hele straat mee willen werken. We hebben echt nog wel heel erg veel zin om het te organiseren."

Zijn er nog plannen voor de toekomst?
"Op het moment gaat het erg goed met Bar Amsterdam. Concrete plannen zijn er niet, we vinden het fijn zoals het nu gaat. We proberen steeds vernieuwend te blijven door soms ook een themafeestje te organiseren."

Fotograaf: Josh Walet
Bar Amsterdam.'
Bar Amsterdam

Gelegen boven Restaurant Trots.