Nieuws

« Vorige - Volgende »

LAURA Fietsvierdaagse in juli weer van start

28 juni 2016 - 17:06  •  reacties

LAURA Fietsvierdaagse in juli weer van start

Alphen aan den Rijn -

Vorig jaar zijn de VVV Alphen aan den Rijn en LAURA een nieuw initiatief gestart, dat positief is ontvangen. Ook in 2016 is er weer naar een vorm van samenwerking gezocht. Elke dag kunnen deelnemers van de veertig én zestig kilometerroute even van de fiets stappen om een lokale bezienswaardigheid te bezoeken die direct aan of vlakbij de route zit.

VVV Alphen aan den Rijn heeft weer diverse ondernemers en stichtingen bereid gevonden om de LAURIANEN kennis te laten maken met hun werk of hun hobby. Dit kan bijvoorbeeld een rondleiding zijn door een molen, een kijkje achter de schermen bij een palingrokerij, of een bezoek aan een dierenboerderij. Andere leuke stops zijn onder andere Art Galeries Studio van Ada Gons Goosen in Bilderdam, het Smederijmuseum in Nieuwkoop en het Rosarium in Boskoop.

Startpunt LAURA-tochten
De LAURA-tochten vertrekken alle genoemde dagen vanuit het Parkrestaurant in Vogelpark Avifauna. Men kan één of meerdere dagen meefietsen, waarbij de volgende afstanden kunnen worden verreden: veertig, zestig of honderd kilometer. Inschrijven voor vier dagen, kan op maandag 4 juli van 14.00 tot 19.00 uur en op dinsdagochtend vanaf 8.00 uur. Elke dag kan ook voor vertrek een dagkaart aangeschaft worden vanaf 8.00 uur.

Vermelding stops in routes
Dit jaar worden de uitjes voor de dag-LAURA in de routebeschrijving opgenomen. Zo hebben de deelnemers alle informatie bij elkaar, zowel van de mooie routes als van de informatieve stops. Kortom, er is kunst, cultuur en historie te zien en te beleven tijdens de LAURA dit jaar!

Fotograaf: Josh Walet