Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kinderen ontwerpen droomspeeltuin in Groene dorp

6 juli 2016 - 15:29  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Kinderen ontwerpen droomspeeltuin in Groene dorp

Alphen aan den Rijn -

De uitvoering
De kinderen uit de buurt mochten hun droomspeeltuin tekenen. Er werd een wedstrijd van gemaakt; de mooiste speeltuin wordt beloond met een prijs! Ook is er een Facebookgroep om (groot)ouders en buurtbewoners op de hoogte te houden en mee te laten denken over de nieuwe speeltuin. Zo werden er bijvoorbeeld plaatjes van speeltoestellen gepost die de ouders en kinderen konden liken als zij deze terug wilden zien in hun eigen speeltuin.

Na een paar gesprekken met de gemeente werd er ook een speeltuintour gepland. 17 februari 2016 zijn ouders en kinderen samen met medewerkers van de gemeente, buurtsportcoach van Alphen beweegt en een cameraploeg met een touringcar langs drie speeltuinen in de gemeente gereden om ideeën op te doen voor hun eigen nieuwe speeltuin. De tour eindigde in het gemeentehuis waar de kinderen met hun nieuwe ideeën nog een nieuwe speeltuin tekenden.

En nu verder?
Alle tekeningen en ideeën voor toestellen van de Facebookgroep en speeltuintour zijn overhandigd aan het ontwerpbureau dat door de gemeente is ingehuurd. Zij nemen deze wensen mee bij het maken van drie ontwerpen. De buurt heeft inmiddels één van deze ontwerpen gekozen. Hoe meer de buurt hun handen uit de mouwen steekt om de speeltuin te vernieuwen, hoe meer geld er vrijkomt om de speeltuin mooier te maken.

Als alles volgens planning blijft lopen, staat voor de zomer de nieuwe speeltuin in de straat, helemaal naar de wensen van de kinderen en ouders uit de buurt.

Fotograaf: Josh Walet