Nieuws

« Vorige - Volgende »

Week van de Veiligheid van 9 tot en met 15 oktober

9 oktober 2017 - 09:40  •  reacties

Week van de Veiligheid van 9 tot en met 15 oktober

Alphen aan den Rijn - Met het invallen van de 'donkere dagen' in oktober is fietsverlichting eerder van belang en neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. In de Week van de Veiligheid worden verschillende activiteiten georganiseerd om voor bewustwording te zorgen.

De gemeente heeft per wijk of kern gekeken welk onderwerp de meeste aandacht vereist en welke acties ingezet worden. Zo ligt de focus in Boskoop op veilig fietsen met fietsverlichting. In Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn wordt de babbeltruc (smoesje waarmee oplichters proberen mensen te beroven) onder de aandacht gebracht. In verschillende gebieden in Alphen aan den Rijn wordt ingezet op fietsverlichting en overlast van fietsers in voetgangersgebieden.

Autoinbraken
Ook de politie waarschuwt voor de donkere dagen. "De dagen worden weer korter. Inmiddels weten we uit voorgaande jaren dat de inbraken in auto's dan weer toe nemen. Autoinbrekers gaan vaak voor de makkelijke buit: spullen die in het zicht liggen. Laat dus geen waardevolle spullen in de auto liggen. Ziet u iets verdachts? Bel dan de politie op 112", zo meldt de politie.

Fotograaf: Josh Walet