Nieuws

« Vorige - Volgende »

Overlast en schade in Alphen aan den Rijn door storm

18 januari 2018 - 10:01  •  reacties

Overlast en schade in Alphen aan den Rijn door storm

Alphen aan den Rijn - Op het station van Alphen waaide het stationsbord het spoor op en zorgde een zeil in de bovenleiding voor vertraging. Tussen Alphen en Gouda zou een aanrijding met een 'trampoline' voor oponthoud zorgen.

Inmiddels is al het treinverkeer gestaakt. "Momenteel raast een storm met orkaankracht over ons land en zorgt voor veel schade aan het spoorwegnet en stations. NS en ProRail zijn hierdoor genoodzaakt de treindienst tot nader order te staken", meldt de NS op haar website. Het station in Alphen aan den Rijn is afgezet.

Winkelcentra
Het dak van winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn is los gewaaid. De harde windstoten die de westerstorm met zich mee brengt, hebben het doek losgerukt.

Bij winkelcentrum Herenhof zijn diverse glazen platen losgewaaid en op het winkelplein terecht gekomen.

Winkelcentrum De Baronie is voorlopig afgesloten vanwege losse dakdelen. De delen dreigen in het winkelgebied neer te komen waardoor De Baronie tot nader orde afgesloten blijft. Diverse winkels, waaronder Hoogvliet en Lidl, hebben hun deuren gesloten.

Wegafsluitingen
Op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden is donderdagochtend een vrachtwagen omgewaaid. Het voertuig ligt op z'n kant op de weg, waardoor de weg enige tijd volledig was afgesloten.

De Prins Bernhardlaan tussen het Raoul Wallenbergplein en station was tijdelijk afgesloten in verband met een omgewaaide boom. Inmiddels is de boom weer verwijderd.

Ook de President Kennedylaan, een andere belangrijke verkeersader, is afgesloten. Er dreigen delen van het dak van de naastgelegen Limeshal te waaien, waardoor de politie de weg heeft afgezet.

Code rood
Het KNMI heeft donderdag 'code rood' afgegeven voor een groot deel van het land. De storm zorgt voor zeer zware windstoten van 110 tot 130 kilometer per uur, lokaal mogelijk 140 kilometer per uur. 

Fotograaf: Monique Wolvers