Nieuws

« Vorige - Volgende »

Inwoner Texel boos op ARC over opgelaten ballonnen

24 maart 2018 - 12:01  •  reacties

Inwoner Texel boos op ARC over opgelaten ballonnen

Alphen aan den Rijn - De zwarte en rode ballonnen, de clubkleuren van ARC, werden zaterdag opgelaten om de opening van de nieuwe velden te vieren. Aan de ballonnen zaten kaartjes met het verzoek om de kaartjes terug te sturen naar de voetbalvereniging.

Er is al enige tijd kritiek op het oplaten van ballonnen vanwege milieu-overwegingen. Texelaar Harry Bakker was dan ook niet blij met de tros ballonnen die hij op zijn land aantrof. "Het was een heel gedoe om ze uit de boom te krijgen, ook lagen her en der ballonsnippers. Een rommeltje en ook nog eens slecht voor de vogels. Zoiets moet je gewoon niet meer doen!", zo meldt een boze Bakker aan de Texelse Courant.

Ook op de biologische ballonnen die ARC heeft gebruikt, is kritiek omdat deze helemaal niet zo snel zouden afbreken als de fabrikant belooft. Volgens actiegroep 'Ban de ballon' duurt het nog steeds jaren voor dat gebeurt.

'Geen ballonnen meer'
Het bestuur van ARC laat weten ook reacties uit andere hoeken te hebben ontvangen over de ballonnen. "We hebben expres voor biologische ballonnen en koordjes gekozen, maar hier verder geen onderzoek naar verricht", aldus het bestuur. Mede door de verschillende reacties heeft ARC besloten om voortaan geen ballonnen meer op te laten. "Bij de komende activiteiten van ARC gaan er geen ballonnen meer de lucht in!"

Fotograaf: Texelse Courant
Tags: arc, ballonnen