Nieuws

« Vorige - Volgende »

Pampus voorzien van 1200 water- en oeverplanten

25 april 2018 - 17:08  •  reacties

Pampus voorzien van 1200 water- en oeverplanten

Alphen aan den Rijn - Pampus is volledig tot stand gekomen op initiatief van buurtbewoners en vrijwilligers van het IVN (Instituut voor Natuureducatie) in samenwerking met provincie en gemeente. 

De afgelopen maanden zijn diverse acties ondernomen om het natuureiland in te richten. Leerlingen van het Scala College hebben 9 en 10 maart meegeholpen met het vullen van de insectenwand. Daarnaast hielpen leerlingen mee met afvalruimen uit de sloot.

De leerlingen van groep 8 van basisschool Het Palet hebben de helft van de bomen en struiken op het eiland geplaatst. In de middag kwam wethouder Han de Jager een linde, de boom van de vrede, plaatsen midden op het eiland. Ook hebben zo'n veertig gezinnen hebben in hun eigen tuin bijenhotels en insektvriendelijke mini-tuinen aangelegd. De planten werden gedoneerd door Operatie Steenbreek.

Rustpauze
Bomen, planten, zandpaden, een drainage systeem, een steiger en een tipi zijn inmiddels aangelegd waarmee het grote werk achter de rug is. De laatste klus is op 1 mei, wanneer het zaaigoed wordt ingestrooid. Daarna volgt een rustpauze van twee maandenzodat de natuur bezit kan nemen van het eiland en kunnen dieren nesten aanleggen en planten en bomen zich hechten. Eind juni zal het eiland worden opengesteld.

Fotograaf: Hans Pet