Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente Alphen aan den Rijn krijgt een 'tiny forest'

15 augustus 2018 - 08:44  •  reacties

Gemeente Alphen aan den Rijn krijgt een tiny forest

Alphen aan den Rijn - Tiny forest zijn dichtbegroeide minibosjes, ter grootte van een tennisbaan, die bijdragen aan meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Er staan al wel wat minibosjes in Nederland, maar dit is de eerste keer dat het IVN op deze schaal afspraken maakt met gemeenten.

Het IVN deed begin juni een oproep om partnergemeente te worden. In totaal meldden 55 gemeenten zich aan, waaruit de eerste twaalf -waaronder Alphen aan den Rijn- zijn geselecteerd. Niek van ’t Wout, beleidsmedewerker Groen en Recreatie bij de gemeente: "Het nieuwe bomenbeleid van Alphen aan den Rijn hebben we samen met 1.100 bewoners opgesteld. Tiny Forest past heel goed binnen dit beleid. We willen graag samen met onze inwoners de stad groener maken en jonge boompjes de kans geven om echt oud te worden. Met Tiny Forest werken we aan beide doelen. Daarom zijn we heel blij dat we één van de twaalf partnergemeenten zijn."

Het minibos in Alphen wordt in november aangeplant. De andere gemeenten die dit najaar een tiny forest zullen aanplanten zijn Almere, Apeldoorn, Den Bosch, Goes en omstreken, Groningen, Hardenberg, Leiden, Maastricht, Meppel, Uithoorn en Utrecht.

Bron: IVN

Fotograaf: Pexels