Nieuws

« Vorige - Volgende »

Blog: Driesterrenniveau

31 mei 2019 - 10:47  •  Nick Bouman  •  reacties

Blog: Driesterrenniveau

Alphen aan den Rijn - Wat ook een feest is om mee te maken en wat je als jong voetballertje echt moet ervaren is deelnemen aan het ARC Heitingatoernooi. De beleving van zo’n dag kent zijn weerga niet. Je kijkt er al lang tevoren naar uit en de ervaring van een ‘dagje ARC Heitingatoernooi’ van aankomst tot prijsuitreiking is iets dat je altijd bijblijft. Dat is eten in een ‘driesterren ’restaurant ook en dus is een vergelijking best op zijn plaats.

Een heerlijk menu begint met een goede organisatie en van tevoren een perfecte ‘mise en place’. Voor de gasten komen staat alles klaar zodat alle aandacht van het al personeel (dat zijn er bij het ARC Heitingatoernooi heel erg veel) bij de maaltijd zelf uit kan gaan naar de uitvoering. Bij het ARC Heitingatoernooi is dat dik in orde. Na een lange gedegen voorbereiding met elke jaar weer innovaties wordt op de avond voorafgaande en ’s morgens heel vroeg alles keurig in gereedheid gebracht. Zegersloot ziet er Hemelvaartsmorgen ‘om te smullen’ uit en iedereen is er klaar voor. Bij aankomst staat al het personeel (waaronder de voltallige ARC A selectie) vriendelijk klaar om alle deelnemers hartelijk te ontvangen. Alles loopt soepel en deelnemers kijken hun ogen uit. Een programmaboekje is deze jaargang niet meer nodig om te kijken waar gespeeld. Het menu staat in de Heitinga-app en datzelfde programma en de standen verschijnen in de ‘entree’ op prachtige televisieschermen.

Vlak voor half tien klinkt de stem van de ‘gerant’ en wordt iedereen welkom geheten. Daarna start datgene waar het allemaal om gaat: ‘de voetbalmaaltijd’. Een dag vol verschillende ‘gerechtjes’ in de vorm van wedstrijden. Tussendoor zijn er tal van mogelijkheden om te ontspannen. Je kan op de foto; er is een geweldig uitdagend ‘funpark’ en natuurlijk wordt er zoals elk jaar heerlijk gegeten in de lunchtent. De beleving bij alle deelnemers is geweldig. Ook de vele toeschouwers genieten met volle teugen. Ook deze 14e editie ARC Heitingatoernooi smaakt naar meer.

Aan alles komt een eind. Op een gegeven moment is alles op. Als toetje is er de geweldige prijsuitreiking waarop de vertrouwde hymne van de Champions League klinkt. Prachtig om mee te maken. Voor iedereen is er het tasje (een soort ‘doggybag’) met leuke hebbedingetjes als herinnering aan een geweldige voetbaldag bij ARC die je nooit zal vergeten. Voldaan verlaten dan ook alle deelnemers met een glimlach op het gezicht het complex. De enige vergelijking die niet met een Michelin restaurant opgaat is de prijs. Voor een maaltijd daar moet je diep in de buidel tasten, terwijl het ARC Heitinga toernooi gratis is. Ook dit jaar is het weer een toernooi op driesterrenniveau. Wat jammer dat het ARC Heitinga restaurant maar drie dagen per jaar open is.

Verwante nieuwsberichten