Nieuws

« Vorige - Volgende »

Oergezellig bordspel tegen zinloos geweld

5 juni 2019 - 12:39  •  reacties

Oergezellig bordspel tegen zinloos geweld

Alphen aan den Rijn - Het Oergezellig Bordspel heeft o.a. als doel om ouderwetse gezelligheid in ere te houden en om iedereen, en met name jongeren, bewuster te maken welke mogelijkheden aanwezig zijn om agressie, vandalisme en pestgedrag met elkaar te verminderen, meer bespreekbaar te maken en om meer veiligheid tot stand te brengen. Het Oergezellig bordspel is een eenmalige uitgave en krijgt een gratis verspreiding in Alphen aan den Rijn onder de aanwezige basisscholen, oudereninstellingen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, buurthuizen, centrum voor jeugd en gezin, bibliotheken en het gemeentehuis.     

Het Oergezellig bordspel is een leuk traditioneel bordspel, met volop afbeeldingen erop van bedrijven, organisaties en bezienswaardigheden van de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarbij is het een leuk én educatief spel, waarbij de visie MOED duidelijk wordt door de informatieve vragen die op de “lieveheersbeestje -  spelfiches” staan. De bijbehorende informatiebrochures geven o.a. informatie over Alphen aan den Rijn, de spelregels, de deelnemende bedrijven, tips voor meer veiligheid en uiteenlopende tips om pesten en geweld te voorkomen.

Burgemeester Liesbeth Spies verzorgt het voorwoord in de informatiebrochure en ondersteunt mede dit initiatief.

Het Oergezellig bordspel is een initiatief en uitgave van de Landelijke StichtingTegen ZinloosGeweld. Deelnemers aan het bordspel ondersteunen hiermee de doelstellingen van de stichting. Dit o.a. om grotere bewustwording tot stand te brengen en doelgerichte voorlichting te geven om agressie, geweld en (cyber)pesten meer bespreekbaar te maken, te voorkomen en meer veiligheid tot stand te brengen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@oergezelligbordspel.nl

 

Fotograaf: StichtingTegenZinloosGeweld