Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ganzenfamilie N11 naar nieuwe plek verhuisd

17 juni 2019 - 09:05  •  reacties

Ganzenfamilie N11 naar nieuwe plek verhuisd

Alphen aan den Rijn - Regelmatig maakten de familie een uitstapje naar de N11, eerst in de berm aan de zijkant maar de afgelopen weken ook steeds vaker naar de middenberm. Gevaarlijk voor de ganzen maar ook voor automobilisten. De dierenambulance mag niet zomaar handelen op de N11, daarom zij zijn op zoek gegaan naar een passende oplossing.

Afgelopen weekend is de N11 op vrijdagavond en zaterdag afgesloten geweest, een mooi moment om de familie te verplaatsen. Een opgave die makkelijk lijkt maar het niet is. De gemeente heeft al eerder een poging gedaan om de ganzen te verhuizen maar zij werden teruggefloten door de Provincie Zuid-Holland. De gemeente heeft namelijk geen zeggenschap over de N11. Maar ook de Provincie gaf aan dat zij geen beheer hebben over de N11, de dierenambulance moest toestemming krijgen van Rijkswaterstaat.

Zij gaven aan mee te willen werken en verleende toestemming om de ganzen te verplaatsen. De dierenambulanve werkte samen met Hofganzen I Ganzenbescherming, de politie, de gemeente en Rijkswaterstaat om de ganzen naar hun nieuwe plek te verhuizen. Drie vrijwilligers en stichting Hofganzen hebben zaterdagochtend de ganzen gevangen en in een trailer geleid. De 18 volwassen ganzen en 6 jongen hebben nu een nieuw onderkomen bij Stichting Akka's Ganzenparadijs. 

Fotograaf: Dierenambulance Alpen
Tags: ganzen, n11