Nieuws

« Vorige - Volgende »

Haasbeek Herenhof niet bang voor hoger beroep

14 september 2016 - 14:08  •  reacties

Haasbeek Herenhof niet bang voor hoger beroep

Alphen aan den Rijn - Reaal en de Alphense boekhandel raakten in een juridisch conflict verwikkeld na een grote brand in maart 2014. Volgens de rechter moest de verzekeraar ruim een miljoen euro betalen aan Haasbeek voor de geleden schade. Maar Reaal was het daar niet mee eens, omdat de boekhandel de elektrische voorzieningen niet voldoende zou hebben laten controleren.

De installateur van Haasbeek is nu door de verzekeraar als getuige opgeroepen in het hoger beroep dat is ingesteld. ‘Wij vinden dat prima’, zegt Haasbeek. ‘Want dat is ook in ons belang. We kunnen daarmee laten zien dat we met gecertificeerde mensen werken.’ Dat getuigenverhoor vindt op woensdag 16 november plaats in de rechtbank in Den Haag.

Kortsluiting

 Boekhandel Haasbeek in winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn brandde in maart 2014 volledig uit. Het vuur ontstond door kortsluiting in de meterkast van het pand. Een twee jaar durend getouwtrek volgde, over het wel of niet uitkeren van verzekeringsgeld. Haasbeek wilde met Reaal een schikking treffen van 75 procent van de totale schade, dat neer zou komen op 750.000 tot 800.000 euro. Maar de rechter besloot dat de verzekeraar het totale bedrag moest betalen, omdat het niet gereageerd heeft op de schikking.

Positieve instelling

Haasbeek: ‘Voor nu richten we ons vooral op onze klanten en dat gaat hartstikke goed. Het is lekker druk, de schoolperiode is net achter de rug. En binnenkort komt de cadeautijd er weer aan. Voorde detailhandel een heel leuke en gezellige periode.’

Toch houdt de eigenaar van de boekhandel er een vervelend gevoel op na. ‘Stel dat we het hoger beroep uiteindelijk nog verliezen, dan moeten we het hele schadebedrag terugbetalen’, zegt Haasbeek. ‘En dat kunnen we niet, dus dat betekent dan het einde van onze zaak. Want feitelijk ben je dan gewoon failliet en dan sta je met z’n allen op straat.’

Fotograaf: Josh Walet
Haasbeek Herenhof.'
Haasbeek Herenhof

De Haasbeek voor al uw boeken, tijdschriften en kantoorspullen.