Nieuws

« Vorige - Volgende »

Derde Alphense Bruggenrun groots en meeslepend!

18 december 2016 - 13:23  •  Willem Debets  •  reacties

Derde Alphense Bruggenrun groots en meeslepend!

Alphen aan den Rijn - Voor het eerste was er ook een (kortere) wandeltocht, die een deel van de route volgde. De tocht startte vanuit een sfeervol aangeklede Hendrick's Pub, waar met allerlei verlichting, een koek-en-zopie-truck en bijpassende muziek de pre-party al uren eerder begonnen was.

Ook de meer dan tweehonderd deelnemers waren verlicht. Er liepen enkele volledig verlichte kerstbomen en bijpassende kerstengel mee (zij ontvingen de originaliteitsprijs), maar ook alle andere deelnemers hadden werk gemaakt van hun verlichte outfit. Traditiegetrouw ging één van de bruggen net open toen de deelnemers langs kwamen, tot hilariteit en vertraging van de lopers.

Verlichte route
De Bruggenrun toonde Alphen op zijn best. De leuke route door een prachtig verlicht centrum die maar liefst negen keer de Oude Rijn passeert bevat de meeste bruggen per kilometer van alle hardloopwedstrijden in Nederland. De enthousiaste deelnemers, de zeer joviale sfeer en de fantastische pre- en afterparty zorgden voor een combinatie van stedelijke creativiteit en dorpse gezelligheid. 

De Bruggenrun is een samenwerking tussen Alphen a/d Run, CAS Alphen (Centrum voor Stedenbouw en Architectuur) en Hendrick's Pub. Deelname aan de Bruggenrun is altijd gratis, maar soms verbonden aan een goed doel. De inzamelingsactie voor Alpe d’Huzes leverde dit keer bijna 1.100 euro op. 

Fotograaf: Josh Walet
Hendricks Pub.'
Hendrick's Pub

In het voormalig pand van café tot Markx.