Nieuws

« Vorige - Volgende »

Zonnige afsluiting van skateseizoen

17 september 2017 - 22:08  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

Zonnige afsluiting van skateseizoen

Alphen aan den Rijn - De meeste kinderen zijn lid van de Alphense schaatsvereniging maar ook sporters van verenigingen uit de omliggende kernen waren aanwezig bij dit evenement.

Zondag 14.00 uur werd het eerste 'startschot' gegeven. De jongste kinderen reden allereerst een slalom. De oefening richt zich op behendigheid en snelheid! Vooral de combinatie maakt het lastig voor de kinderen. Daarna werd er gesprint over 200 en 500 meter. De wedstrijd eindigde met een marathon over verschillende afstanden. 

Dankzij het prachtige weer, de vrijwilligers, het enthousiaste publiek maar bovenal de jonge sporters werd het een prachtig einde van een toch al bijzonder mooi skateseizoen. Het eerste seizoen waarin de vereniging een flink aantal kinderen kon afvaardigen vanuit het Bouwcenter Goedhart Inline skateteam voor de verschillende regionale competities. 

Zaterdag werd nog de finale georganiseerd van één van deze competities. Ook daar vonden vele Alphense sporters een podiumplaats. Een speciale vermelding daarbij kreeg Aidan Verhoeve. Hij won de beker voor het opkomend talent. Voor Aidan een combinatie van vooruitgang en doorzettingsvermogen. Hij begon het jaar met een flinke blessure in de eerste wedstrijd maar deed uiteindelijk alle wedstrijden die hij kon mee en maakte daarin enorme progressie.

Deze mooie feestweek doet de vereniging met maar liefst vier teams mee aan de Jaarmarkt Estafette. De week daarop zal er weinig worden gesport door de skaters maar vanaf 30 september binden de kinderen en volwassenen de ijzers weer onder om te schaatsen op het kunstijs in Den Haag en Leiden.

Fotograaf: STC De Rijnstreek