Nieuws

« Vorige - Volgende »

Goud voor Daan, zilver voor Liesanne op lange baan

10 december 2017 - 23:14  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

Goud voor Daan, zilver voor Liesanne op lange baan

Alphen aan den Rijn - Naast Daan en Liesanne reden ook Swen Kleijbeuker en Mirthe Paul mee in deze wedstrijd. Swen reed een mooie 500 meter waarbij hij bijna zijn PR wist te verbeteren. Hij moest zich na een blessure echter afmelden voor de rest van het toernooi. Mirthe Paul reed een nieuw persoonlijk record op de 500 meter. Op de 1500 meter werd zij echter gediskwalificeerd vanwege vermeend hinderen tijdens een wissel. De 3000 meter wist zij zich niet meer te herpakken en sloot daarmee het toernooi teleurgesteld af. Swen, Mirthe en Liesanne zijn lid van de talentengroep Noord, de regionale selectie die voor de selectie van het RTC Zuid-West opereeert en waarvan Daan Spruit deelnemer is. 

Het Zuid-Hollands kampioenschap is een toernooi over drie afstanden 500, 1500 en 3000 meter. Daan wist de 500 meter als tweede af te ronden. Hij bleef daarbij 4/10 van een seconde achter op Armand Broos, die de eerste plaats nam. Op de 1500 meter wist Daan echter ruim 3,5 seconden voor te blijven op Armand en eindigde bovendien op deze afstand bovenaan. Ook op de 3000 meter toonde Daan zich heer en meester en sloot met een eerste plaats deze afstand af, bijna 2 seconden sneller dan de volgende deelnemer. Daarmee toonde Daan zich vol overtuiging Zuid-Hollands kampioen langebaan!

De 500 meter van Liesanne reed zij tegen bijzonder sterke deelnemers en moest ze genoegen nemen met een vierde plaats. op de 1500 meter wist ze een mooie derde plaats in te nemen en op de 3000 meter werd zij sterk tweede. Het Zuid-Hollands kampioenschap is een allround toernooi en uiteindelijk nam Liesanne daardoor zonder enige twijfel de tweede plaats in! 

Trainers, coaches en de vereniging zijn natuurlijk enorm trots op de deelnemers en de resultaten die zij dit weekeinde hebben laten zien!

Fotograaf: Josh Walet