Nieuws

« Vorige - Volgende »

Twee keer Alphens succes op het NK Squash

14 februari 2018 - 14:25  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Met maar liefst zes spelers was Squash Alphen goed vertegenwoordigd. Het NK Squash 2018, dat van 8 tot en met 11 februari plaats vond in Amsterdam, kreeg hierdoor een mooi Alphens tintje. Ieder in zijn of haar categorie behaalde prima resultaten waarbij De Zwijger en Farro de opvallendste, namelijk Nederlands Kampioen.

Urbano Farro - Nederlands Kampioen HE B
Farro (46 jaar), de clubkampioen van Squash Alphen maakte de verwachtingen meer dan waar. De nummer twee geplaatste speler in de ener hoogste categorie, wist vrij gemakkelijk de finale te halen. Met maar één game verlies bereikte hij zondagmiddag de eindstrijd welke live te volgen was via de livestream. Honderden squashliefhebbers zagen hoe Farro met 3-1 de nummer één geplaatste; Hessel Reekers, te sterk af was.

Ivo Maassen, de nummer 2 van Squash Alphen, die in dezelfde categorie uitkwam, werd uiteindelijk 23ste.

Carlijn de Zwijger - Nederlands Kampioen DE B
De 16-jarige De Zwijger, die van jongs af aan al in Alphen lid is, speelde een geweldig toernooi afgelopen weekend. De Alphense was niet geplaatst en verraste daarmee menig squashkenners door het toernooi op haar naam te schrijven. Met name de finale was het jeugdige talent erg goed. Met 3-0 won zij overtuigend van de 4de geplaatste Lianka Radzyminski.

De andere Squash Alphen dames; Sanne (DE A) en Nienke Veldkamp (DE C) eindigde beide als zesde. Thom van den Heuvel speelde ook een erg sterk NK en werd 5de bij de HE D.

Met deze goede resultaten lijken de vruchten van de nieuwe squashtrainer Ken Flynn zich af te werpen. Flynn, die sinds dit seizoen de hoofdtrainers is bij Nieuwe Sloot, streeft naar een structurele plaats binnen de top vijf squashclubs van Nederland. Volgens de voormalig topspeler helpen deze top prestaties enorm bij het realiseren van deze doelstelling.

Fotograaf: PR Nieuwe Sloot